antwerpen_deurne_adc_leren_duiken

www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpenmovies duiken in Baja California
Mexico La Paz de Sea of Cortez

onderwaterleven_pics_duikreizen
banner_adc_diving_leren_duiken_antwerpen_deurne
homepage_adc_diving_antwerpen_deurne activiteiten waar_leren_duiken_antwerpen_deurne kalender_duiken meteo_duiken_goes_zeeland_oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren_duiken_antwerpen_deurne pictures_duiken_reizen duikdocumenten links_duiken contact_leren_duiken_antwerpen_deurne


Movies duiken in Baja California Mexico La Paz de Sea of Cortez met zeeleeuwen:Duiken Baja California Mexico La Paz de Sea of Cortez: movie zeeleeuwen
Duiken Baja California Mexico La Paz de Sea of Cortez: movie octopus
Bekijk ook ons duikreisverslag met vele pictures over duiken, landschap en links van Baja California Mexico La Paz de Sea of Cortez.


Omschrijving van onze duiken in Baja California Mexico La Paz de Sea of Cortez:Dag 1 en onze eerste duik was al meteen een schot in de roos: aan ISLOTES konden we naar hartelust met de zeeleeuwen dollen die speels in onze handschoenen en vinnen kwamen happen (2 duiken). 's Middags werd ons een warme maaltijd aangeboden op een idyllisch, hagelwit strand. De laatste duik die eerste dag was op TINTORERA.

Dag 2 werd er tweemaal op EL BAJO gedoken. Twee duiken in den blauwe maar wat voor duiken. Jesus had gezegd dat de kans bestond dat we hamerhaaien zouden zien. En ja zeker, tijdens de eerste duik was het een beetje wazig omwille van de afstand, maar tijdens de tweede duik konden we duidelijk een school hamerhaaien onderscheiden. Wat een beleving het werd een opgewonden apres-duik met als gespreksonderwerp natuurlijk hamerhaaien.

En dan moest de max van de dag nog komen! We werden met snorkeluitrusting in ondiep water gedropt midden in de habitat van een walsvishaai. WHOW!! Wat een kanjer van een vis!!! En onze walvishaai bleek dan nog een jong exemplaar te zijn. De walvishaai gleed met zijn reusachtig lijf majestueus door het water geescorteerd door een aantal kleinere vissen (Remoras) die op identieke wijze meeslingerden met de gastheer. Na duiken met een walvishaai werden we allen lichtjes euforisch. Na dit onvergetelijk duikavontuur van het duiken met een walvishaai, werden we aan land gebracht.

Dag 3 werd er gedoken op REINITA en REYNA drie prachtige duiken waarbij we tijdens een duik terechtkwamen in een school van wel een miljoen snappers. De zwerm cirkelde om ons heen, benam ons het zicht en hier en daar lichtte een duiklamp op. De zeeleeuwen waren een constante geworden.

Dag 4 gingen we duiken op ISLA BELLENA (1), FANG MING WRECK (2) en CORRALITO (3) voorzien. Het wrak bezat een ongekende visrijkdom, je moest als het ware door een waaier vlindervissen, keizersvissen, baarzen en een gigantisch aantal kleinere soorten. Tijdens het duiken op CORRALITO maakte we een prachtige movie van een octopus.

Daarna leidde onze gids ons naar een zanderige stek voor een buitengewoon schouwspel: de Jack-in-the-box (zie pictures duikreisverslag) werd met een aas uit zijn hol gelokt waarna hij vliegensvlug en achterwaarts er terug indook. En dit keer op keer tot alle duikers uitgespeeld waren. Merkwaardig!

Dag 5 en onze laatste duikdag was een afdaling voorzien in het FERRY SALVATIERRA WRECK waar we evenals daags voordien massas aan onderwaterleven vonden.

Vervolgens ging we duiken naar het SWANEE REEF wat de mooiste duik was. Een koraalrif met een labyrint aan klein leven: krabbetjes, annemoonvisjes, sepias, langoesten, enkele zeeleeuwen die aan de opervlakte van het water lagen te drijven, enz. Je kon er uren van genieten!


Like en deel ADC Diving met je vrienden op FacebookLees ook het reisverhaal van duiken in Mexico Baja California


Advies van ADC Scuba Diving Deurne - Antwerpen voor wie wil leren duiken:
Personen die overwegen om tijdens hun reis in het buitenland te leren duiken, adviseren wij om dit niet te doen. Het is veel verstandiger om op voorhand in België of Nederland duiklessen te nemen en de nodige duikbrevetten te behalen. In de omgeving van Deurne - Antwerpen zijn er meerdere duikscholen met ervaren duikinstructeurs te vinden, waar je op een veilige en verantwoorde manier kan leren duiken.

Indien je duiklessen neemt tijdens je reis, ben je nog teveel bezig met je materiaal, het zoeken naar je evenwicht, het leren uittrimmen, enz. waardoor je totaal geen tijd hebt om te genieten van het mooie onderwaterleven. Zonde van je tijd en geld! ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne adviseert daarom altijd eerst in België of Nederland te leren duiken en de juiste duikbrevetten te behalen en om dan pas op reis te vertrekken. Je zult op die manier meer ontspannen kunnen duiken en meer van je duikvakantie kunnen genieten.

Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Raadpleeg altijd eerst de meteo van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne voordat je gaat duiken! Je krijgt hier goede weersvoorspellingen en actuele meteo van de Oosterschelde - Zeeland. Verder vind je er goede linken naar andere meteo websites, die je op weg te helpen om de juiste weersomstandigheden op je duiklocatie te vinden.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner_adc_diving_leren_duiken_antwerpen_deurne