antwerpen_deurne_adc_leren_duiken

www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpenMovies duiken in Thailand Phuket

onderwaterleven_pics_duikreizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Thailand, Phuket,Phi-Phi, Similan Islands, Andeman sea, met je vrienden op Facebook

banner_adc_diving_leren_duiken_antwerpen_deurne
homepage_adc_diving_antwerpen_deurne activiteiten waar_leren_duiken_antwerpen_deurne kalender_duiken meteo_duiken_goes_zeeland_oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren_duiken_antwerpen_deurne pictures_duiken_reizen duikdocumenten links_duiken contact_leren_duiken_antwerpen_deurne


Movies duiken in Thailand - Phuket, Phi-Phi, Similan Islands en Richelieu Rock in de Andeman sea.:Duiken in Thailand Phuket in de Andaman Sea op de duikplaats: Koh Doc Mai
Duiken in Thailand Phuket in de Andaman Sea op de duikplaats: Anemone reef
Duiken in Thailand Phuket in de Andaman Sea op de duikplaats: Shark point
Duiken in Thailand Phuket op de Phi-Phi Island in de Andaman Sea op de duikplaats: Kob Bida Nok
Duiken in Thailand Phuket op de Phi-Phi Island in de Andaman Sea op de duikplaats: Kob Bida Nai
Lees ook het reisverhaal van duiken in Thailand - PhuketOmschrijving van onze duikenplaatsen en duiken in Thailand Phuket:Duiken halverwege Phuket en Phi-Phi Island:


Vandaag staan er opnieuw 3 duiken op het programma. De duiklocaties liggen midden in de Andaman Zee tussen Phuket en de Phi-Phi eilanden en zijn bereikbaar na een boottochtje van 2 uur. Het water is er 29°C met een zichtbaarheid van 20 à 25 meter en een lichte stroming. Deze dag duiktrip is een echte aanrader!


Duiken op de duikplaats Koh Doc Mai


Is een zeer mooie drop-off om te duiken met maximum 33 meter diepte (als je de schuine zandbodem meepakt). Op het einde krijg je meer een plateau-achtige plaats met blokken. We hebben zeer veel mooie kleuren en onderwaterleven gezien: bamboo shark, leopard shark, verschillende spookfluitvissen en zeepaardjes, frogfish en veel koraal.


Duiken op de duikplaats Anemoon reef


Ook hier is het duiken tussen de prachtige kleuren en zeer veel vissen: nurse shark, leopard shark, zeepaardjes, talrijke anemonen met verschillende soorten anemoonvisjes, koraal, enz.


Duiken op de duikplaats Shark point


Wederom duiken met veel koraal, mooie kleuren en divers onderwaterleven.


Duiken aan Phi-Phi Island


Onze laatste duikdag vindt plaats in de omgeving van de Phi Phi eilanden. Aangezien de afstand te ver is (3 uur varen per traject) kunnen we hier maar 2 duiken doen. Het water is 30°C, de zichtbaarheid slechts 10 à 15 meter en er is praktisch geen stroming. De zichtbaarheid is op deze duikplaatsen zeer onvoorspelbaar. Het kan de ene dag prachtig zicht zijn en de andere dag eerder beperkt. Wat ze in Thailand echter beperkt zicht noemen is voor Belgische duikers nog steeds zeer goed zicht als je het vergelijkt met de Oosterschelde of de Noordzee. Tijdens het heenvaren was de zee redelijk hevig, maar in het terugvaren hebben we bijna geen deining gehad.

Door het feit dat onze duiklocatie iets verder verwijderd was van het toeristische en paradijselijke Phi-Phi, was het hier helaas onmogelijk om te snorkelen.


Duiken op de duikplaats Koh Bida Nok - Phi-Phi Island


Moorish bannerfish, butterfly fishes, trompetvissen, jacks, is duiken op een mooie drop-off-achtige toestand.


Duiken op de duikplaats Koh Bidanai - Phi-Phi Island


Verschillende bidsprinkhaan kreeften, trompetvissen, jacks, geweikoraal, rotsblokken en zandbodem. Daar we eigenlijk op zoek waren naar haaien, hebben we meer de zandbodem gevolgd i.p.v. de begroeide kant. Tot onze grote spijt hebben we tijdens het duiken hier helaas geen slapende leopard sharks of nurse sharks gevonden. Deze plaats staat daarvoor nochtans gekend. Maar naast de gebruikelijke kennis van de dieren hun habitat en gewoonten, heb je uiteraard ook steeds een beetje geluk nodig!Like en deel het reisverhaal met foto's van Thailand, Phuket,Phi-Phi, Similan Islands, Andeman sea, met je vrienden op FacebookAdvies van ADC Scuba Diving Deurne - Antwerpen voor wie wil leren duiken:Personen die overwegen om tijdens hun reis in het buitenland te leren duiken, adviseren wij om dit niet te doen. Het is veel verstandiger om op voorhand in België of Nederland duiklessen te nemen en de nodige duikbrevetten te behalen. In de omgeving van Deurne - Antwerpen zijn er meerdere duikscholen met ervaren duikinstructeurs te vinden, waar je op een veilige en verantwoorde manier kan leren duiken.

Indien je duiklessen neemt tijdens je reis, ben je nog teveel bezig met je materiaal, het zoeken naar je evenwicht, het leren uittrimmen, enz. waardoor je totaal geen tijd hebt om te genieten van het mooie onderwaterleven. Zonde van je tijd en geld! ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne adviseert daarom altijd eerst in België of Nederland te leren duiken en de juiste duikbrevetten te behalen en om dan pas op reis te vertrekken. Je zult op die manier meer ontspannen kunnen duiken en meer van je duikvakantie kunnen genieten.

Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne