www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website reisverhalen en duiken in Antwerpen - Deurne


pictures fotos reizen

Reizen een citytrip naar Barcelona in Spanje


engelse vlag
English - Engels
onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Barcelona - Spanje met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage adc diving antwerpen deurne activiteiten waar leren duiken antwerpen deurne kalender duiken meteo duiken goes zeeland oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren duiken antwerpen deurne pictures duiken reizen duikdocumenten links duiken contact leren duiken antwerpen deurne


Reisverhaal, reizen een citytrip naar Barcelona in SpanjeWaar ligt Barcelona in Spanje?


map spanje barcelona


Reisverhalen, reizen een citytrip naar Barcelona - SpanjeZondag 15 tot zondag 22 juli 2018

Van deurne - Antwerpen naar Barcelona - Spanje


Voor het eerst in onze rijke reiscarrière hebben we de luxe om een vlucht te nemen vanuit onze thuisbasis Deurne - Antwerpen. Geen gedoe met files richting Zaventem of treinritten naar Schiphol. Zalig! Aangezien Deurne - Antwerpen een kleine luchthaven is, zijn er slechts enkele incheckbalies en verloopt alles heel vlot. Indien je nog iets warm wil eten, is het aan te raden om voor de security check het enige restaurant op te zoeken, want aan de gates kan je enkel nog broodjes verkrijgen.

Met een half uurtje vertraging stijgen we omstreeks 19u30 met Tuifly op richting Barcelona in Spanje, waar we na een korte vlucht van bijna twee uur veilig landen in Barcelona. Wanneer we het vliegtuig verlaten, valt meteen de zompige hitte op onze schouders. De lucht is in Barcelona - Spanje beduidend vochtiger dan in België, waar momenteel een hittegolf heerst die het hitterecord van 1976 dreigt te verpulveren.

De bagage laat enige tijd op zicht wachten, maar gelukkig wordt ons geduld beloond en rollen onze koffers als één van de laatste van de bagageband. Vervolgens reppen we ons naar de balie van Hertz om onze vooraf geboekte huurauto op te halen. Zoals gewoonlijk is de voorziene huurauto (type Opel Astra) niet meer beschikbaar en wordt er meteen bij vermeld dat de Citroën C3 uit dezelfde prijsklasse te klein zal zijn. De medewerkster van Hertz stelt ons daarom meteen een gratis upgrade voor naar een Fiat X500, wat we uiteraard dankbaar aanvaarden. Eenmaal op de parking aangekomen, blijkt de de koffer van de Fiat toch wat aan de kleine kant, maar met wat trek- en duwwerk krijgen we onze twee grote koffers en twee trolleys toch in de wagen gepropt. Wanneer we willen vertrekken, blijkt de airco echter niet te werken, wat bij gemiddeld 28°C à 30°C toch wel een must is. We keren dus terug naar de baliebediende van Hertz die ons vervolgens nog een gratis upgrade geeft naar een Audi A3. Goede service, maar we zijn wel kostbare tijd verloren waardoor we pas rond middernacht de luchthaven van Barcelona in Spanje kunnen verlaten.

Vervolgens is het nog een kleine twee uur rijden naar Hotel Panorama (875 EUR/week) in L'Estartit aan de Costa Brava in Spanje, waar we de komende zeven dagen zullen verblijven om te relaxen en te duiken op de Medes eilanden.


Zondag 22 juli 2018

Rijden van L'Estartit naar Barcelona in Spanje


Iets voor de middag verlaten we L'Estartit en rijden we op twee uur tijd naar Barcelona in Spanje. Onderweg worden de wolken steeds dreigender en na een tijdje krijgen we een stevige regenbui te verwerken. De temperatuur zakt in een mum van tijd van 25°C naar 19°C. Frisjes! In België daarentegen heerst nog steeds een hittegolf en heeft het nu al meer dan een maand niet meer geregend, waardoor alle grasperken ros kleuren. De wereld staat op zijn kop!

We besluiten om eerst de bagage af te zetten aan Hotel Colonial (339 EUR voor drie nachten in een Twin kamer) en snel in te checken. We krijgen tot onze grote verbazing een aangepaste kamer voor rolstoelgebruikers toegewezen. Vooral de badkamer heeft enorm veel ruimte, maar is weinig praktisch voor valide personen omdat bv. de lavabo wat lager staat en de inloopdouche geen wand of gordijn heeft, waardoor alles wordt nat gespetterd. Bovendien is er geen rekje of dergelijke voorzien om je spullen op te zetten. Ook het bed, met vrij harde matras, is eerder aan de kleine kant en kraakt geweldig bij elke beweging die je maakt. Van een 4-sterren hotel zou je toch beter verwachten.

Vervolgens rijden we verder naar de luchthaven van Barcelona in Spanje om onze huurwagen binnen te leveren. In de binnenstad kan je immers weinig met een huurauto doen en parkeerplaats vinden is al helemaal hopeloos en duur. Veel bezienswaardigheden liggen trouwens op wandelafstand van Hotel Colonial, dat vlakbij de jachthaven en Las Ramblas gelegen is. Na het inleveren van de wagen nemen we de metro (4,60 EUR) terug naar het centrum en kan onze ontdekkingstocht van Barcelona beginnen.

De komende twee dagen bezoeken we zoveel mogelijk gebieden en bezienswaardigheden binnen Barcelona.


Maandag 23 en dinsdag 24 juli 2018

Barri Gotic wijk met de kathedraal, de wereldberoemde Las Ramblas, de basiliek van Santa Maria del Pi en zijn vele andere mooie gebouwenBarri Gotic


De toeristische Barri Gotic wijk is een doolhof van gezellige nauwe straatjes rond de machtige kathedraal, middeleeuwse paleizen en kerken. Deze verzameling van donkere, bochtige straten, zonovergoten pleinen en schitterden gotische bouwwerken ontstond binnen de Romeinse vestingwerken in de periode dat Barcelona, samen met Genua en Venetië, één van de drie belangrijkste handelssteden was in het Middellandse Zeegebied. De kathedraal is één van de mooiste bouwwerken uit deze rijke periode.

barri gotic wijk

Pictures - foto's van de Barri Gotic wijkBasiliek van Santa Maria del Pi


De Santa Maria del Pi is een gotische kerk die in de veertiende eeuw net buiten de voormalige Romeinse omwalling rond Barcelona werd gebouwd. De kerk heeft één van de grootste roosvensters ter wereld. In 1926 kreeg ze als vierde kerk van Barcelona de titel van basiliek.

kerk, ontwerp Gaudi

Pictures - foto's van de Basiliek van Santa Maria del Pi en andere mooie gebouwenCasa Lleo-Morera


Bij dit weelderig decoratieve gebouw in de Gracia-wijk wordt de nadruk gelegd op barokke, rondlopende balkons, de zuilengangen en erkerramen. De woonvertrekken zijn uitbundig versierd met gesjabloneerd stucwerk, glas in lood en mozaïek. Het prachtige gebouw is helaas niet toegankelijk voor publiek.

spanje barcelona bezienswaardigheden

Pictures - foto's van Casa Lleo-Morera en enkele mooie gebouwenDe meesterwerken van Gaudi: Park Güell, Kathedraal Sagrada Familia en Casa BatlloPark Güell


Het excentrieke park Güell is één van de artistieke pareltjes van Gaudi, die van 1900 tot 1914 aan dit project heeft gewerkt. Bij de hoofdingang van het park staan twee zonderlinge gebouwen met gebogen daken, die bezet zijn met felgekleurde geglazuurde tegels en bizar ogende torentjes. De draakachtige hagedis in het midden van de met mozaïek versierde trap is het best gekende symbool van het Park Güell. Verder ondersteunt een woud van 86 pilaren een dakterras dat begrensd wordt door een lange rij kronkelende zitbanken, die bedekt zijn met duizenden kleurige mozaïeksteentjes. Overal in het 20 ha grote park tref je sculpturen, trappen, paden en zuilen van druipsteen aan. Sinds 1984 staat Park Güell op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vroeger kon je Park Güell gratis bezoeken, maar sinds enkele jaren wordt er 7,5 EUR aangerekend om het 'Gaudi'-gedeelte binnen te mogen. Er worden per half uur ook slechts 400 bezoekers toegelaten. Indien je dus niet op voorhand online kaartjes reserveert voor een bepaald uur, loop je het risico dat alles al volzet is. Je kan nog wel steeds in de rest van het park gratis rondwandelen en op die manier kan je ook de meeste Gaudi-ontwerpen vanop afstand bewonderen. Tijdens ons bezoek zijn er ook grote renovatiewerken aan de dakterras met mozaïekbanken, wat toch een groot deel van de Gaudi-magie wegneemt.

park güell gaudi

Pictures - foto's van Park Güell en ontwerpen van GaudiLa Sagrada Familia


La Sagrada Familia is waarschijnlijk één van de beroemdste kathedralen ter wereld. Toen Gaudi in 1882 met de bouw ervan begon, was het de bedoeling om er de grootste kathedraal van Europa van te maken. Helaas waren bij zijn overlijden in 1926 enkel de crypte, één van de torens en het grootste deel van de oostelijke façade voltooid. Zelfs in de huidige onafgewerkte staat is de Sagrada Familia één van de grootste architectonische kunstwerken ter wereld. De voltooiing van de werkzaamheden wordt verwacht in 2026. Toen we in 2008 Barelona voor de eerste keer bezochten bedroeg de inkomprijs 10 EUR; in 2018 betaal je aan de kassa al 15 EUR. In ruil daarvoor krijg je gelukkig wel veel meer moois te zien want op 10 jaar tijd is er serieus wat bijgebouwd.

kathedraal sagrade familia

Pictures - foto's van de Kathedraal Sagrada FamiliaCasa Batllo


Casa Batllo werd voltooid in 1907 en is één van de beroemdste gebouwen van Gaudi. Het gebouw illustreert de overwinning van St. Joris op de draak. Het heeft een façade van blauwe, groene en okerkleurige mozaïek, dat doet denken aan de geschubde huid van de draak. Het dak lijkt op een drakenrug, de toren lijkt op het kruis van de heilige en de golvende balkons zijn als de schedels en botten van zijn slachtoffers. In 2008 vonden we de toegangsprijs al buitensporig en hebben we het interieur van Caso Batllo niet bezocht, maar in 2018 wordt de geïnteresseerde toerist met 24,50 EUR al helemaal uitgebuit. Indien je echt dit gebouw wil bezoeken, is het ook aan te raden om op voorhand online kaartjes te boeken voor een bepaalde uurspanne. Op die manier spaar je enkele Euro's uit en hoef je niet in de rij aan te schuiven.

casa batllo gaudi

Pictures - foto's van Casa Batllo Gaudi e.a. bezienswaardighedenFort op de heuvel Montjuïc, Nationaal museum voor Catalaanse kunst, voormalige stiergevecht arena, replica Spaans dorp, e.a. bezienswaardighedenMontjuïc


De heuveltop Montjuïc (213m) wordt ook wel de groene long van Barcelona genoemd en vormt met zijn vele musea, galeries, tuinen en andere bezienswaardigheden een oase van rust. Het kasteel op de rotswand dateert uit de 17e eeuw en herbergt het Militair Museum, met militaria uit verschillende landen en perioden. In 1929 vond op de Montjuïc de Wereldtentoonstelling plaats. Veel van de paviljoens van toen zijn nu omgevormd tot musea.


Nationaal museum voor Catalaanse kunst


Het Nationaal museum voor Catalaanse kunst is een imposant neoklassiek paleis op de noordelijke flank van de Montjuïc. Het is gevestigd in het extravagante Palau Nacional, het tentoonstellingsgebouw dat werd ontworpen als symbool van de Wereldtentoonstelling in 1929. Het museum is de trotste bezitter van beeldhouwwerken, houtsnijwerk, goud- en zilverwerk, altaarkleden, muntstukken, moderne kunst, juwelen, enz.

Vanaf de hoofdingang van het Palau Nacional hebt je een adembenemend uitzicht op het lager gelegen Plaça d'Espagna en de prachtige Font Magica, een enorme fontein die 's avonds door een spectaculair water- en orgelspel een attractie vormt voor menig toerist.

Het Arenas de Barcelona is een voormalige arena voor stierengevechten. Het werd in 2011 tot een modern winkelcentrum omgebouwd. Vanaf het dak van de arena heb je een prachtig zicht over heel de stad.

fort montjuïc, nationaal museum catalaanse kunst, arena

Pictures - foto's van het Fort op de heuvel Montjuïc, Nationaal museum voor Catalaanse kunst en voormalige stiergevecht arenaPoble Espanyol een replica van een Spaans dorp


In het Poble Espanyol (Spaans dorp) reis je als het ware doorheen heel Spanje. Het werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en omvat 115 kopieën van Spaanse gebouwen die op ware grootte zijn gereconstrueerd. Ze vormen een authentiek dorp met karakteristieke elementen zoals de patio's van Andalusië, de herenhuizen op Mallorca en de granieten gevels van Galicië.

replica spaans dorp

Pictures - foto's van een replica van een Spaans dorpPort Vell


Port Vell, een voormalig in verval geraakte haven, werd tegen het begin van de jaren 1990 getransformeerd in een moderne jachthaven. Het is tegenwoordig een erg toeristisch gebied, met onder andere een groot aquarium en het historisch museum van Catalonië als trekpleisters. Aan het begin van de Rambla de Mar staat het gebouw van de havenautoriteiten, een fraai versierd pand uit 1907. Net ten zuiden van dit gebouw staat de Aduana, een douanegebouw uit 1902.

spanje barcelona bezienswaardigheden

Pictures - foto's van enkele bezienswaardigheden van Port VellPalau de la Musica Catalana, Ciutadella park, Plaça de Catalunya, Ramblas, Palau Güell en de kathedraalPalau de la musica Catalana


Het Palau de la musica Catalana, dat gebouwd werd tussen 1905 en 1908, is één van de mooiste bouwwerken in Barcelona en staat sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoedlijst. De rode bakstenen gevel is verfraaid met pilaren van kleurige keramiek, decoratieve ramen en bustes van o.a. Bach, Beethoven en Wagner. Ook de entree, de foyer en de trap zijn overdadig gedecoreerd. Het mooiste onderdeel van het gebouw is echter de concerthal zelf met zijn verfijnde dak dat bestaat uit een omgekeerde koepel van gebrandschilderd glas en zijn prachtige balkons en zuilen. De akoestiek van deze concertzaal is werkelijk perfect! Voor al deze pracht en praal moet de arme toerist ook nu weer diep in zijn buidel tasten om het inkomgeld van 20 EUR te betalen.

palau de la musica catalana

Pictures - foto's van de Palau de la Musica CatalanaCiutadella park


Het Ciutadella park is een schaduwrijk en rustig toevluchtsoord vlak bij de oude stad en de zee. In 1888 vormde dit park de locatie van de Wereldtentoonstelling, waarvan je nog steeds enkele indrukwekkende gebouwen kan terugvinden zoals het Castel dels Tres Dragons, de Hivernacle (een serre die bestaat uit twee broeikassen die met elkaar zijn verbonden door een groot glazen dak) en de Umbracle (een palmhuis waarvan het dak bestaat uit houten latten die licht doorlaten). De grootste trekpleister van het park is het Font Monumental, een enorme fontein en bijhorende sculpturen in neoklassieke stijl.

ciutadella park

Pictures - foto's van het Ciutadella parkPlaça de Catalunya


Plaça de Catalunya werd eind 19e eeuw ontworpen en vormt de spilfunctie tussen de oude en de nieuwe stad. Het plein, dat omringd wordt door monumentale gebouwen, vormt het hart van Barcelona met Barri Gotic ten oosten, de Eixample wijk ten noorden en westen en las Ramblas en de jachthaven ten zuidoosten. Op het plein zijn een aantal mooie fonteinen en standbeelden terug te vinden.

plaça de catalunya

Pictures - foto's van Plaça de CatalunyaLas Ramblas


Las Ramblas is wellicht de beroemdste promenade van Spanje. De magnifieke, door bomen omgeven 18e-eeuwse boulevard, die dwars door het oude stadscentrum richting haven loopt, is de trots van Barcelona. De promenade is verdeeld in verschillende gedeelten, elk met hun eigen karakter. Je hebt een deel dat wordt gedomineerd door bloemstalletjes, vogelkooien, de universiteit, het Liceutheater, enz. Vroeger waren er over de gehele Ramblas talloze straatartiesten terug te vinden, die met hun talent een centje proberen bij te verdienen. Momenteel zijn deze 'levende standbeelden' enkel nog terug te vinden aan de kant van de jachthaven. Helaas is dit ook de geliefkoosde omgeving voor vele zakkenrollers. Opletten is dus zeker de boodschap! Las Ramblas wordt dagelijks overspoeld door duizende mensen en is super toeristisch. Voor mensen die het liever wat rustiger houden, is het zeker aan te raden om de omliggende smalle straatjes te bezoeken. Veel gezelliger!

ramblas

Pictures - foto's van de RamblasPalau Güell


Dit bijzondere bouwwerk werd tussen 1886 en 1888 gerealiseerd en staat op het Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het werd in opdracht van de familie Güell ontworpen en was Gaudi's eerste omvangrijke architectuurproject. Vooral de façade met twee identieke bogen is prachtig om te zien. Het dakterras biedt een mengeling van met mozaïek beklede torenspitsen, kantelen en schoorstenen in allerlei vormen en maten.

palau güall

Pictures - foto's van Palau Güell een ontwerp van GaudiKathedraal


De kathedraal die zich in hartje Barri Gotic bevindt, werd grotendeels gerealiseerd tussen eind 13e en 15e eeuw en is een schoolvoorbeeld van de Catalaans-gotische stijl. De uitbundig gedecoreerde hoofdgevel en het achthoekige koepelgeweld dateren echter uit begin 20e eeuw. De 14e eeuwse kloostergang is voor velen het mooiste gedeelte van de kathedraal. Inkom bedraagt 8 EUR en er wordt gevraagd om blote schouders te bedekken. Ook korte rokjes en shortjes zijn niet toegelaten. Mits een kleine meerprijs kan je wel verhullende doeken huren.

kasteel

Pictures - foto's van de kathedraalDuiken in L'Estartit aan de Costa Brava op de Medes eilandenEen citytrip naar Barcelona in Spanje kan gemakkelijk worden gecombineerd met enkele dagen duiken in L'Estartit aan de Costa Brava op de Medes eilanden en omgeving of gewoon om enkele dagen op de stranden te luieren.

duiken Estartit medes eilanden middellandse zee

Voor meer informatie over het duiken in L'Estartit aan de Costa Brava op de Medes eilanden ga naar het

Reisverhaal en pictures - foto's van duiken in L'Estartit aan de Costa Brava op de Medes eilanden24 juli 2018

Van Barcelona in Spanje via Zaventem naar Antwerpen - Deurne:

De vlucht van Barcelona naar Zaventem verloopt vlekkeloos. Het vervoer van Zaventem naar Antwerpen - Deurne in het weekend is vrij kalm.


Pictures - foto's reizen een citytrip naar Barcelona in Spanjefotos pictures reizen;fotos pictures reizen;


Pictures - foto's citytrip naar Barcelona - Spanje deel 1

Pictures - foto's citytrip naar Barcelona - Spanje deel 2

Pictures - foto's citytrip naar Barcelona - Spanje deel 3

Pictures - foto's citytrip naar Barcelona - Spanje deel 4

Pictures - foto's citytrip naar Barcelona - Spanje deel 5

Pictures - foto's citytrip naar Barcelona - Spanje deel 6


Like en deel het reisverhaal met foto's van Barcelona - Spanje met je vrienden op Facebook

Nuttige informatie:Noodnummers SpanjeMedische informatie Barcelona in Spanje:Het tijdsverschil in de Barcelona t.o.v. België:


Er is geen tijdsverschil in de Barcelona t.o.v. de Belgische tijd.

Taalgebruik:


Als taalgebruik geld in Barcelona het Spaans. Sommige, bv in de restaurants aan de kustgebieden, spreken ook beperkt Engels.

Elektriciteit:


In Barcelona is er overal 220V voorzien. Belgische stekkers zijn er bruikbaar.

Fooien:


Indien u goed bediend, vriendelijk en afhankelijk van de verleende diensten bediend werd, wordt meestal 5 à 10 percent fooi gegeven. Let er wel op, dat er soms al een fooi (service fee) inbegrepen is in de prijs. Restaurants zullen dan vermelden, dat de kostprijs voor 'servicio' is inbegrepen.

Kledij:


Afhankelijk van de periode, is luchtige kledij het meest courrante, al kan er nu en dan eens een bui vallen. In de maand juli wordt bv gemiddeld 4 dagen en in augustus 6 dagen regen verwacht. Voor de avonden kan een truitje aangenaam zijn.

Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne