Pictures - foto's scuba diving duiken Spanje Estartit de Medes eilanden in de Middellandse zee 2006



first | previous | next | last | home
duiken Spanje Estartit Medes eilanden
4 of 21

Ga terug naar de homepagina scuba diving duiken Estartit op de medes eilanden in de middellandse zee



Scuba diving duiken in Spanje op de Medes eilanden in Estartit in de Middellandse zee


Je kan in Spanje vanaf het stadje Estartit met meerdere duikclubs op de Medes eilanden in de middellandse zee gaan duiken. De Medes eilanden zijn een beschermd natuurgebied. Boten mogen niet ankeren en moeten een genummerde boei huren. Hierop wordt streng toegezien. Dus als duiker eerbiedig tijdens het duiken en fotograferen het onderwaterleven en landschap.

De Medes eilanden in de Middellandse zee vormen een archipel, bestaande uit zeven eilanden die op een mijl afstand van de haven van Estartit liggen.

Het visbestand en ander leven is er zeer uitbundig. Je komt er bv hele scholen snappers en brasems tegen. Tandbaarsen die groter zijn dan een meter zijn er bij regelmaat. Rascasse of schorpioenvissen van wel 50cm zijn gecamoufleerd en gaan volledig op in het onderwaterlandschap. Je moet zeer goed kijken om Rascasse of schorpioenvissen te kunnen vinden. Dat maakt ze ook gevaarlijk. Ze hebben namelijk een vlijmscherpe giftige rugvin. Dus nooit handen plaatsen tijdens het duiken en voldoende afstand bewaren van de bodem. Als je wat geluk hebt en meer naar het Zuid Oosten gaat duiken in de stroming, kan je er eagle rays (adelaarsroggen) tegenkomen. Een eagle ray (adelaarsrog) is na de duik gegarandeerd een gesprek aan boord van de boot. Verder zijn de rotswanden begroeid met zeer veel gorgonen in verschillende kleuren. In de gorgonen krioelt het van klein leven en vissen. Voor de liefhebbers van ander klein zee en/of bodem leven vind je er naaktslakken, zeenaalden, kokerwormen met hun mooie waaier en soms zelfs een langoestin. Octopussen moet je gaan zoeken tussen de spleten en rotsen. Zij zijn een lievelingshapje van de tandbaarsen. In de grotten en rotsopeningen kom je soms eens een murene of congor tegen. Dus tijdens het duiken goed uitkijken. De Medes eilanden in Spanje aan het stadje estartite, zijn een echte kweekvijver voor de Middellandse zee. Die overvloed aan leven maakt het duiken steeds aangenaam. Je zou er dagelijks kunnen duiken want je geraakt er niet uitgekeken.

Op de Medes eilanden zijn eveneens talrijke grotten en tunnels te vinden. Deze uit kalkrots bestaande eilandengroep in de Middellandse zee heeft meer dan tienduizend jaar geleden, onderdeel uitmaakt van het massief van de Montgri. Thans zijn in de Medes eilanden en aan de kustrotsen van Montgri verschillende grotten aanwezig om in te duiken. Zo kan je er duiken op o.a. La Vaca, La Sardina, Dofi Nord en de tunnel van La Pedrosa. Het zijn mooie grotten om op te duiken.

Niet ver van de Medes eilanden in Spanje ligt de Reggio Messina. In de Reggio Messina werd in 1991 met opzet een schip tot zinken gebracht. Dit is het grootste wreck van de Costa Brava waarop men op kan duiken. Verder zonk voor Cala Montgo in 1971 het schip Avenire, bekend als Marmoler, dat in zijn vrachtruimte nog een marmerlading bewaart. Het zou het enige wreck aan de kust van de Costa Brava in Spanje zijn dat volledig intact is gehouden om op te duiken. In Cala Montgo zijn er meerdere duikclubs die op het wreck Avenre gaan duiken. Om van Estartit naar Cala Montgo in de zomerperiode te rijden, mag je toch ongeveer een uur rekenen.


Op de Medes eilanden in Estartit in de Middellandse zee heb je volgende duikplaatsen


Carall Bernat, Tascons, Les Ferranelles, Salpatxot, El Medellot, Pedra de Deu, Dofi Nord, Dofi Sud, Pota del Llop en La Vaca


Je kan ook op volgende plaatsen vanuit Estartit Noordwaarts gaan scuba diving duiken


Cala Feriol, Reggio, La pedrosa, Puig de la Sardina, Raco del Rossinyol, El Negre del falaguer, Illa del Dui, Punta de les Salines



Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne .

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner_adc_diving_leren_duiken_antwerpen_deurne