Pictures duiken, tempel- en piramidebezoeken vanuit Egypte El Gouna 2006first | previous | next | last | home
duiken tempel piramide Egypte El Gouna
18 of 24


Homepage Pictures - foto's duiken Egypte El Gouna

Pictures - foto's van de piramides van Cheops, Chefren, Mycerinus, de Sfinx van Gizeh, de Koningsvallei, de Tempel van Karnak, de tempel van Hatsjepsoet en duiken in de rode zee vanuit El Gouna in Egypte.Piramides van Cheops, Chefren en Mycerinus


De piramide van Cheops is de grootste piramide, is circa 230 meter breed, 147 meter hoog en bevat circa 2,3 miljoen stenen. Iedere steen heeft een gemiddeld gewicht van ongeveer 2500 kilogram. De inhoud van de piramide van Cheops komt op ongeveer 2,6 miljoen m3. Men vermoed dat voor de bouw van de piramide van Cheops 20 jaar nodig is geweest. De piramide van Cheops staat samen met de piramide van Chefren en Mycerinus, welke de drie grootste zijn. Verder zijn er in de buurt nog 6 kleine piramides te vinden. De bouw van de 3 grootste piramides Cheops, Chefren en Mycerinus dateren van ongeveer 2551 en 2472 v.Chr. Daar de piramides een zeer stabiele constructie hebben, zijn ze goed in de tijd bewaard gebleven. Spijtig, maar de buitenste witte kalksteenlaag is in de loop der tijden grotendeels verdwenen. De buitenste witte kalksteenlaag is vermoedelijk in de Middeleeuwen gebruikt voor andere bouwwerken.


De Sfinx van Gizeh


De sfinx van Gizeh in Egypte ligt naast de dodentempel van Chefren. De sfinx van Gizeh is 57 meter lang, 6 meter breed en 20 meter hoog. De sfinx van Gizeh was de bewaker van de piramides en werd ge´dentificeerd met de god Harmachis, die nauw verwant is met de God Horus. Over de datering en oorsprong van de sfinx is er veel discutie. Sommige zeggen dat de sfinx veel vroeger zou gebouwd zijn dan de piramides. De Egyptenaren gaan hiermee niet mee akkoord en schrijven de bouw toe aan Chefren en zou gestart zijn in 2448 v.Chr.


Vallei der Koningen


De tombes van de vallei der Koningen zijn, meestal volgens een vast patroon gemaakt, ondanks het feit dat de tombes in verschillende tijden zijn gebouwd. Eerst werd een schacht gegraven, die naar een schatkamer leidde. In de schatkamer werden verschillende objecten zoals juwelen, meubilair en rijtuigen opgeborgen, die de dode nodig zou kunnen hebben. In een centrale ruimte van de tombe werd de sarcofaag gezet en daarin werd de dode opgeborgen. De bekendste tombe van de vallei der koningen is van de farao Toetanchamon.


Tempel van Karnak


De centrale tempel in Karnak complex is de Amon tempel. De Amon tempel heeft een oppervlakte van 123 ha met verschillende bij kapellen, pylonen, hoven en is oost gericht. Het Karnak complex was opgericht voor de triade van Thebe waarvan Amon de belangrijkste god was. Daarom staat de tempel van Amon dan ook centraal in het Karnak complex. Een bezoek aan de grote zuilenzaal of hypostyle zaal is een van de indrukwekkendste delen van het karnak tempelcomplex. De grote zuilenzaal had een grootte van 53 x 103 m. De zuilenzaal telde maar liefst 134 zuilen die ongeveer 15 meter hoog zijn.


Tempel van Hatsjepsoet


Hatsjepsoet liet na 7 jaar aan de macht te zijn, beginnen aan een reusachtige tempel. Hatsjepsoet liet de tempel bouwen op de heilige plek Bahari. De tempel van Hatsjepsoet stond tevens in het verlengde van de Tempel van Amon in Karnak. Ook staat de tempel van Hatsjepsoet niet ver van haar graf dat aan de andere zijde van de berg ligt. De bouw van deze indrukwekkende tempel van Hatsjepsoet duurde slechts 15 jaar.


Scuba diving duiken Egypte El Gouna in de Rode Zee


Duiken in Egypte El Gouna in de rode zee, is duiken in helder water met een zicht van ongeveer 25m. De (gemiddelde) gemeten watertemperatuur in de Rode Zee tijdens het duiken in Egypte El Gouna bedroeg dit seizoen (oktober) een 26 à 27 tal graden Celsius. Het verschil tussen het oppervlakte zeewater en diepere zeewater in de Rode Zee tijdens het duiken, bedroeg amper een 2-tal graden Celsius. Alle duiken waren bootduiken en hadden een duikduur van een uur of de duiken moesten vroegtijdig worden afgebroken bij het bereiken van 50bar druk op de manometer. Voor mij was een duikpak van 3mm meer dan voldoende om te duiken. Alle duiken in Egypte El Gouna in De Rode Zee werden uitgevoerd met perslucht.Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne .

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner_adc_diving_leren_duiken_antwerpen_deurne