www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpen

duikreizen, reisverhalen, duiken, foto's - pictures en movies


engelse vlag
English - Engels
onderwaterleven duiken reizen
Like en deel al onze reisverhalen met vele foto's met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage_adc_diving_antwerpen_deurne activiteiten waar_leren_duiken_antwerpen_deurne kalender_duiken meteo_duiken_goes_zeeland_oosterschelde duikplaatsen

duiktesten leren_duiken_antwerpen_deurne pictures_duiken_reizen duikdocumenten links_duiken contact_leren_duiken_antwerpen_deurne


Duiken, reizen, reisverhalen, foto's - pictures van ADC Scuba Diving Antwerpen - DeurneIn de loop der jaren maakte ADC Scuba Diving Duiken Antwerpen - Deurne verschillende duikreizen met bijhorende reisverhalen. We zijn reeds gaan duiken in de Azoren - Portugal, Spanje, Zuid-Frankrijk, Jordanië, Gozo, Malta, Lanzarote en Egypte (Marsa Alam, El Gouna en Sharm El Sheik). Vanuit Antwerpen - Deurne kan je gemakkelijk met de wagen of het vliegtuig naar Spanje en Zuid-Frankrijk reizen. Om te duiken in de Azoren, Egypte, Gozo, Malta, Lanzarote en Jordanië neem je met een (charter)vliegtuig.

Natuurlijk heeft ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne ook al buiten Europa op exotische bestemmingen gedoken. Op onze lijst prijken o.a. de Galapagos in Ecuador, Mafia Island in Tanzania, Christmas Island in Australië, Tofo in Mozambique, Socorro, San Benedicto, Roca Partida, Baja California, Cozumel, Puerto Aventuras en Playa del Carmen in Mexico, Jupiter - Florida in de USA, Sipidan in Maleisisch Borneo, Durban Umkomaas in Zuid-Afrika, de Malediven, Costa Rica, de Filippijnen (Cebu, Bohol, Negros en Puerto Galera), Belize, Phuket en de Similan eilanden in Thailand, Flores, Komodo, Bali, Sulawesi met de beroemde duikplaatsen Bunaken, Bangka, Lembeh Strait en Manado in Indonesië, Bonaire en nog een aantal andere verre bestemmingen.

Je zal je misschien afvragen waarom ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne zo'n verre duikreizen maakt? Het antwoord is eenvoudig: een andere temperatuur, zon, stroming, diepte, bodemstructuur, enz. zorgen voor een ander biotoop. Wil je meer van al dat mooie onderwaterleven ontdekken, dan zal je verre duikreizen moeten maken.

Bekijk hieronder de reizen met vele bijhorende foto's - pictures en lees de reisverhalen van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne. Klik voor de reisverhalen met bijhorende foto's - pictures steeds op de witte link onder de foto banner of op de blauwe landtitel.

ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne tracht steeds z'n goed mogelijke reisverhalen te maken van zijn duikreizen. Alle duikplaatsen worden gedetailleerd beschreven en er zijn steeds veel foto's - pictures van zowel boven als onder water terug te vinden. In de reisverhalen zijn diverse adviezen terug te vinden omtrent overnachtingsmogelijkheden, duikgeneeskunde zoals de hyperbare centra, noodnummers, elektriciteit, e.a. Check voor je op duikreis vertrekt zeker altijd de link en gegevens van de hyperbare centra en hospitalen. Mochten er wijzigingen zijn, contacteer dan aub de webmaster van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne.

Een samenvatting van de duikreizen met bijhorende reisverhalen en een waaier aan mooie foto's - pictures en filmpjes van de duiken en landschappen vind je hieronder. Elk jaar maken we nieuwe duikreizen en worden de bijhorende reisverhalen zo snel mogelijk gepubliceerd. Dus een reden te meer om deze webpagina met duikreizen, reisverhalen, foto's - pictures en duikfilmpjes meermaals per jaar te bezoeken! Ben je net terug van een gelijkaardige duikreis? Bekijk dan zeker nog eens de foto's - pictures op onze ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne website om je reis opnieuw te beleven.

Ook de lokale foto's - pictures van onze duiken in België en Nederland mogen uiteraard niet ontbreken. Van onze wateren vind je hier een reeks mooie foto's - pictures en filmpjes van het boeiende onderwaterleven.Foto's - pictures en filmpjes van onze duikreizen, reisverhalen, duikplaatsen, landschappen, steden, fauna en flora
Toekomstige duikreizen:

2023: Flores - komodo in Indonesië, met zijn vele koraalsoorten, rifvissen, rifhaaien en enkele manta points. Deze pagina is nog in ontwikkeling
2024: Thailand en Cambodia


Klik voor het hele reisverhaal met vele foto's, filmpjes en informatie naar keuze
op het land (titel in het blauw) of op de onderlijnde witte titel onder de fotobalk.pictures fotos duikenklik op een land2024:

Safari in Tanzania om de Big Five te spotten en duiken op Mafia Island


Tanzania is een land dat wordt gekenmerkt door een rijke biodiversiteit van nationale parken, waaronder het beroemde Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater. Dit maakt Tanzania tot een paradijs voor natuurliefhebbers en safarigangers. Met de Serengeti-vlaktes als thuisbasis van de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra's, biedt Tanzania een van 's werelds meest opmerkelijke natuurlijke spektakels. Natuurlijk is het ook mogelijk om de Big Five te spotten, en parken zoals Tarangire, Lake Manyara en de Ndutu-regio zijn zeker een bezoek waard.

Mafia Island is een idyllisch juweel in de Indische Oceaan dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en rijke maritieme leven. Het eiland is omgeven door helder water en koraalriffen, wat het tot een populaire bestemming maakt voor duikers. Het marinepark rondom Mafia Island speelt een cruciale rol in het behoud van diverse mariene ecosystemen en biedt bescherming aan bedreigde diersoorten, zoals zeeschildpadden.

nieuwe pagina

tanzania safari duiken mafia island

Reisverhaal met vele foto's duiken op Mafia Island en safari in Tanzania
2023:

Ecuador met de hoofdstad Quito en duiken in de Galapagos eilanden, met zijn unieke fauna en flora


De Galapagos-eilanden zijn een betoverende archipel gelegen in de Stille Oceaan, op ongeveer 1.000 kilometer ten westen van het vasteland van Ecuador. Deze unieke eilanden zijn wereldberoemd om hun buitengewone biodiversiteit zowel onder als boven water. Duiken met o.a. zeeleguanen, zeeleeuwen, pinguïns, reuze schilpadden, walvishaaien, dolfijnen, roggen, haaien, e.a. zijn er mogelijk. De Galapagos bestaat uit 18 grote eilanden, 3 kleinere eilanden en talloze rotsachtige formaties die uit de oceaan oprijzen. nieuwe pagina

galapagos

Reisverhaal met vele foto's duiken in de Galapagos eilanden, met zijn unieke fauna en flora
2023:

Reisverhaal duiken in de Malediven, de bounty eilanden in de Indische Oceaan


Duiken in de Malediven in het Male, Vaavu en Ari Atoll. De Malediven zijn de bounty eilanden in de Indische Oceaan. De hoogtepunten in de Malediven zijn de rifhaaien, octopussen, roggen, walvishaaien, manta's en zoveel andere vissen.

malediven male vaavu ari atoll

Reisverhaal met vele foto's duiken in de Malediven in het Male, Vaavu en Ari Atoll
2022:

Reisverhaal duiken in Cozumel, Puerto Aventuras en Playa del Carmen in Mexico in de Caraïbische Zee


Duiken op het Mexicaanse eiland Cozumel, op het toeristische afgeloten Puerto Aventuras waar ook dolfijnenshows worden gegeven en in het top toeristische Playa del Carmen met bull sharks. Dit allemaal in de Caraïbische Zee. Mexico staat eveneens bekend om te duiken in cenotes zoals Chikin Ha. Een culturele uitstap naar de legendarische Maya tempels van Chichen Itza en Tulum mogen zeker niet ontbreken bij een bezoek aan de westkant van Mexico.

mexico cozumel chichen cenote itza

Reisverhaal met vele foto's duiken in Cozumel, Puerto Aventuras, Playa del Carmen en de Maya tempels van Chichen Itza en Tulum
2022:

Duiken in Malta, Gozo en Comino met hun historisch verleden met vele wraken


Duiken in Malta, Gozo en Comino met hun rijke geschiedenis en vele wraken. Malta heeft verschillende historische steden zoals de hoofdstad Valletta, the three old cities Senglea, Cospicua, Vittoriosa en de voormalige hoofdstad Mdina. In Gozo is de historische hoofdstad Victoria het vroegere Rabat een bezoek waard.

malta gozo

Reisverhaal met vele foto's van Malta, Gozo en Comino
2021:

Duiken in Lanzarote in de Atlantische Oceaan op een van de Canarische eilanden


Duiken in Lanzarote. Lanzarote is een van de Canarische eilanden gelegen in de Atlantische Oceaan. Lazarote is een vulkaanisch eiland met zijn typische vulkaanrotsformaties en zand. Van bezienswaardigheden is er de markt in Teguise, het dorp Mirador del Rio, het dorp Puerto de Carmen, het vulkaanische Timanfaya Nationaal Park en het groene meer 'Lago Verde'.

lanzarote

Reisverhaal met vele foto's van lanzarote
2018:

Duiken in Christmas Island Australië, de rode krabbenmigratie en het regenwoud


Duiken op Christmas Island - Australië op een van de 37 duikplaatsen. Jaarlijk is er op Christmas Island - Australië een migratie van miljoenen rode landkrabben. De rode landkrabben komen vanuit het regenwoud naar de Indische Oceaan. Op het strand en rotsen paren ze. Nadien droppen ze hun eitjes in de Indische Oceaan. Van dit grandioze spektakel zijn al heel wat documentaires gemaakt en lokt ook jaarlijks vele toeristen naar Christmas Island.

christmas island

Reisverhaal met vele foto's van Christmas Island - Australië, de rode krabbenmigratie en het regenwoud.
2018:

Duiken in Flores - Komodo in Indonesië met prachtig koraal, manta's, rifhaaien en zeer veel rifvissen


De meeste Indonesische eilanden staan garant om te duiken in een mooi en rijk onderwaterleven zoals prachtig koraal, manta's, rifhaaien en zeer veel rifvissen. Flores Komodo in Indonesië is ideaal om te gaan duiken. Flores en de nabijgelegen eilanden Komodo en Rincon staan bij veel duikers hoog op hun verlanglijstje. Bovendien zorgt de aanwezigheid van de voorhistorische komodovaraan nog voor een extra attractie boven water.

flores komodo

Reisverhaal met vele foto's van duiken in Flores - Komodo in Indonesië
2018:

Duiken met grote haaien in Jupiter - Florida - USA


Jupiter is gelegen aan de oostkust van Florida in de USA en is de ideale plaats om met grote haaien te duiken. De meest voorkomende soorten zijn stierhaai, citroenhaai, verpleegsterhaai, tijgerhaai en hamerhaai - bull shark, lemon shark, nurse shark, tiger shark en hammerhead shark. Deze duiken zijn alleen geschikt voor duikers die de nodige ervaring hebben met haaienduiken, uitstekend kunnen trimmen en met NITROX kunnen duiken. Je moet er ook rekening mee houden dat je zware zee kan hebben en dat je fit genoeg bent om snel terug aan boord te geraken. Tot slot dienen we ook te vermelden dat deze streek 50% van alle jaarlijkse en wereldwijde haaienbeten voor zijn rekening neemt.

In Florida kan je uiteraard ook nog andere activiteiten doen. In Miami is er het Seaquarium. Ze hebben er een orca, dolfijnen, zeeleeuwen en roggen als super attractie. Bezoek Orlando en de thema parken van Universal Studio's en Adventure Islands. In zowel Universal Studio's als Adventure Islands kan je een bezoekje brengen aan het dorp van Harry Potter. Het lijkt dat je letterlijk in de film aanwezig bent.

usa florida jupiter sharks seaquarium universal studios

Reisverhaal met vele foto's van haaienduiken in Jupiter - Florida, het Seaquarium in Miami en Universal Studio's in Orlando
2017:

Duiken met manta's, haaien, en dolfijnen in Mexico - Socorro, San Benedicto en Roca Partida


De Revillagigedo eilandengroep van Mexico in de Stille Oceaan, beter gekend als de eilanden Socorro, San Benedicto en Roca Partida zijn ideaal om te duiken met haaien, reuzenmanta's, dolfijnen en grote scholen vis.

socorro island san benedicto roca partida

Reisverhaal met vele foto's van Socorro Island - San Benedicto - Roca Partida in Mexico in de Stille Oceaan
2017:

Duiken met manta's, bultrug walvissen, haaien en dolfijnen in Mozambique - Tofo en een safari in het Kruger National Park in Zuid-Afrika


Tofo in Mozambique is gekend en populair om te duiken met manta's, bultrug walvissen, haaien en dolfijnen.

Wanneer je van België naar Mozambique - Tofo reist, stop je meestal in Zuid-Afrika. Maak een safari in een van de vele parken in Zuid-Afrika. Een van de bekendste natuurparken is het Kruger National Park, dat zeker een bezoek waard is. Met een beetje onderzoek en een groot deel geluk kun je hier de grote vijf (big five) zien: leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard (die het moeilijkst te vinden is).

mozambique tofo kruger park south africa

Reisverhaal met vele foto's van het duiken in Mozambique - Tofo en safari in Zuid-Afrika
2017:

Duiken met grote haaien in Jupiter - Florida - USA


Jupiter is gelegen aan de oostkust van Florida in de USA en is de ideale plaats om met grote haaien te duiken. De meest voorkomende soorten zijn stierhaai, citroenhaai, verpleegsterhaai, tijgerhaai en hamerhaai - bull shark, lemon shark, nurse shark, tiger shark en hammerhead shark. Deze duiken zijn alleen geschikt voor duikers die de nodige ervaring hebben met haaienduiken, uitstekend kunnen trimmen en met NITROX kunnen duiken. Je moet er ook rekening mee houden dat je zware zee kan hebben en dat je fit genoeg bent om snel terug aan boord te geraken. Tot slot dienen we ook te vermelden dat deze streek 50% van alle jaarlijkse en wereldwijde haaienbeten voor zijn rekening neemt.

In Florida kan je uiteraard ook nog andere activiteiten doen. Vaar eens met een propellerboot door de Everglades of breng een bezoek aan de zoo in Miami.

usa florida jupiter sharks everglades zoo

Reisverhaal met vele foto's van haaienduiken in Jupiter - Florida, boottocht op de Everglades en een bezoek aan de zoo in Miami
2016:

Duiken met manta's, haaien, dolfijnen en zeeleeuwen in Mexico - Socorro, San Benedicto, Roca Partida en Zee van Cortez


De Revillagigedo eilandengroep van Mexico in de Stille Oceaan - Pacific Ocean, beter gekend als de eilanden Socorro, San Benedicto en Roca Partida zijn ideaal om te duiken met haaien, reuzenmanta's, dolfijnen en grote scholen vis - scuba diving with sharks, giant mantas, dolphins and fish balls

socorro island san benedicto roca partida

Reisverhaal met vele foto's van Socorro Island - San Benedicto - Roca Partida en de Zee van Cortez in Mexico
2016:

Duiken met grote haaien in Jupiter - Florida - USA


Jupiter is gelegen aan de oostkust van Florida in de USA en is de ideale plaats om met grote haaien te duiken. De meest voorkomende soorten zijn stierhaai, citroenhaai, verpleegsterhaai, tijgerhaai en hamerhaai - bull shark, lemon shark, nurse shark, tiger shark en hammerhead shark. Deze duiken zijn alleen geschikt voor duikers die de nodige ervaring hebben met haaienduiken, uitstekend kunnen trimmen en met NITROX kunnen duiken. Je moet er ook rekening mee houden dat je zware zee kan hebben en dat je fit genoeg bent om snel terug aan boord te geraken. Tot slot dienen we ook te vermelden dat deze streek 50% van alle jaarlijkse en wereldwijde haaienbeten voor zijn rekening neemt.

In Florida kan je uiteraard ook nog andere activiteiten doen. Maak zeker een rondrit en bezoek de art deco wijk van South Beach in Miami, de raket lanceerbasis van Kennedy Space Center, de pretparken in Orlando (Universal Studios, meerdere Disneyparken, enz.), snorkel met schattige manatees - zeekoeien in Crystal River, vaar met een propellerboot door de Everglades en vergeet tot slot zeker niet the Key's te bezoeken. Probeer hier zeker ook de Key lime pie, een lokale delicatesse die zijn unieke smaak ontleent aan de limoenen die enkel hier groeien.

usa florida jupiter sharks manatees everglades keys

Reisverhaal met vele foto's van haaienduiken in Jupiter - Florida, snorkelen met manatees, boottocht op de Everglades, relaxen op The Keys, pretparken in Orlando, enz.
2015:

Duiken op de eilanden Sipadan, Kapalai en Mabul en wildlife spotten in de jungle van oost Borneo - Maleisië


Op Mabul en Kapalai is het vooral duiken op klein leven. Sipadan is een beschermd onderwater natuurreservaat waar zeer veel grote schildpadden, wittip rifhaaien, grote scholen vis en mooi koraal met bijhorende leven te bewonderen zijn. De jungle tours in Tabin Wildlife Reserve, Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre en riviercruises op de Kinabatangan rivier bieden veel wildlife zoals orang-oetans, makaken, neusapen, varkens, uilen, krokodillen, olifanten, slangen, vele soorten vogels, meerdere soorten katachtige, eekhoorns, enz.

maleisie borneo sipadan kapalai mabul jungle

Reisverhaal met vele foto's, van duiken op Sipadan, Kapalai en Mabul en mooie jungletochten met veel wildlife op Maleisisch Borneo
2015:

Haaienduiken in Zuid-Afrika en de big five in Kruger National Park


Zuid-Afrika staat bij duikers vooral bekend om zijn haaienduiken. Afhankelijk van het seizoen wisselen de haaiensoorten zich gedeeltelijk af en zijn er zelfs walvissen te spotten. Zuid-Afrika kent diverse mooie gebieden zoals bv. de Drakenbergen en uiteraard de vele natuurparken met bijhorende wilde dieren. Eén van de bekendste natuurparken is het Kruger National Park, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Met enig speurwerk en een stevige portie geluk kan je hier de big five spotten: leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard (die het moeilijkste is om te vinden).

zuid-afrika haaien safari leeuwen

Reisverhaal met vele foto's van Zuid-Afrika met haaienduiken en de big five in Kruger National Park
2014:

De Malediven - Gaafu en Addu atol


De Malediven staan voornamelijk bekend om hun hagelwitte zandstranden, de helderblauwe Indische Oceaan en de ideale watersportfaciliteiten. De sporten die het meest op de Malediven worden beoefend zijn duiken en snorkelen. Ondanks de vele positieve reacties op andere websites, behoren de Malediven (met name het Gaafu en Addu atol) voor ons absoluut niet tot de top 25 van de beste duiklocaties ter wereld.

Malediven

Reisverhaal met vele foto's naar de Malediven in de Indische Oceaan
2014:

Spanje - L'Estartit


L'Estartit, een voormalig vissersdorp gelegen aan de voet van het Montgrí-massief, is nu een moderne badplaats dankzij zijn 5 km lang, zachtglooiend zandstrand aan de Middellandse zee. Op ca. 1,5 km voor de kust liggen de Medes eilanden met hun prachtige rotsformaties, een paradijs om te duiken en ideaal voor snorkelaars.

Spanje Estartit

Reisverhaal met vele foto's naar Spanje - L'Estartit en de Medes eilanden in de Middellandse Zee
2014:

Costa Rica


In de Stille Oceaan - Pacific Ocean aan de westkust van Costa Rica is vooral groot leven terug te vinden zoals reuzenmanta's, grote scholen vis, dolfijnen, bultrug walvissen, witpunt rifhaaien, stierhaaien, murenes en nog zoveel meer.

In maart is er veel plankton in de Stille Oceaan aanwezig, waardoor de zichtbaarheid beperkt wordt van 6 tot maximaal 12 meter.

Costa Rica bezit een zeer uitgebreide fauna en flora. Een rondreis doorheen dit prachtige groene land met zijn vele natuurparken is zeker een aanrader.

Costa Rica

Reisverhaal met vele foto's van Costa Rica
2013:

Filippijnen - eilanden Cebu, Bohol en Negros


De Filippijnen staan bekend voor het uitbundige macroleven zoals naaktslakken, pygmee zeepaardjes, anemonen met anemoonvisjes, bijhorende krabbetjes en garnaaltjes, veersterren met bijhorende klein onderwaterleven, koraal met zijn biotoop, schildpadden, maar ook soms zeer groot leven zoals manta's, walvishaaien, rifhaaien, hamerhaaien en zoveel meer.

Op Cebu is Pescador Island de beste duikplaats dat langs twee kanten kan worden bedoken. Pescador Island ligt halverwege de westkust van Cebu. Onderaan de oostkust van Cebu ligt Oslob. Dit voormalige vissersdorpje heeft zich omgevormd naar een heuse toeristische attractie, waar je kunt duiken en snorkelen met walvishaaien die hier het hele jaar door verblijven.

Vanaf zuid-oost Negros kan je gemakkelijk naar het beschermd onderwater natuurgebied van Apo Island varen. Apo Island heeft zeer veel goed bewaard koraal en er is zeer veel vis aanwezig. Afhankelijk van de wind en stroming kan je hier op 4 à 5 verschillende plaatsen duiken. Onderwaterfoto's nemen is echter niet zo eenvoudig, want er is meestal veel stroming.

Op Bohol is Balicasag Island de beste duikplek en gemakkelijk bereikbaar vanuit het kustplaatsje Tagbilaran. Op deze duikplaats zijn veel hengelaarvissen aanwezig.

Filippijnen Cebu Bohol Negros

Reisverhaal met vele foto's van Cebu, Negros en Bohol in de Filippijnen
2013:

Portugal - Azoren - Pico


De Azoren is een Portugese eilandengroep in het midden van de Atlantische Oceaan. Vanaf het eiland Pico worden oceaanduiken georganiseerd waarbij vooral blauwe haaien - blue sharks en makreelhaaien - mako sharks worden gespot. De duikplaats Princess Alice Bank bevindt zich op 45m diepte in de Atlantische Oceaan en staat bekend als uitstekende plek om met mobula's te duiken. Vanaf Pico zijn kantduiken mogelijk, maar de bodem bestaat uit lava rotstructuur. Op enkele gorgonen na, is hier geen koraal of bijhorende kleurrijke vis aanwezig.

In de Azoren rond Pico en Faial komen 5 soorten dolfijnen voor: common dolphin - gewone dolfijn (max. 2 - 2,5m), bottlenose dolphin - tuimelaar (max. 2 - 4m), Atlantic spotted dolphin - Atlantische gevlekte dolfijn (max. 2,2m), striped dolphin - gestreepte dolfijn (max. 2,6m) en Risso's dolphin - Gramper of Risso's dolfijn (max. 4,3m). Vanaf Pico en Faial kan je vooral snorkelen met de gewone dolfijnen - common dolphins, maar soms zijn ook de andere soorten van de partij.

Van half april tot half mei kan je in de Azoren (vanaf Pico en Faial) ook verschillende soorten walvissen spotten: blue whale - blauwe vinvis (max. 30m), fin whale - gewone vinvis (max. 27,3m), sei whale - noordse vinvis (max. 19,5m), humpback whale - bultrug max. 15m) en sperm whale - potvis (max. 20,5m) De sperm whale - potvis blijft zelfs tot oktober in deze regio aanwezig.

Van juli tot augustus kan je in de Azoren (vanaf Pico en Faial) volgende walvissoorten tegen komen: sperm whale - potvis (max. 20,5m), beaked whale - spitssnuitdolfijn (max. 4 - 13m), northern bottlenose whale - noordelijke tuimelaar walvis (max. 9,8m), Sowerby's beaked whale - Sowerby's spitssnuitdolfijn (max. 5,5m) en Cuvier's beaked whale - Cuvier spitssnuitdolfijn (max. 7m).

Azoren Pico Portugal

Reisverhaal met vele foto's van Pico in de Azoren
2012:

Belize, de blue hole en Maya ruïnes


De beste Caribische duikplaatsen van Belize zijn Long Caye, Half Moon Caye en de blue hole in Lighthouse Reef.

Wie Belize zegt, denkt meteen aan de blue hole. De blue hole in Belize is 125m diep en heeft een diameter van 300m. De stalagmieten en stalactieten in de blue hole zijn indrukwekkend en hebben een grootte van meer dan 8m.

Verder kom je in Belize schildpadden, grote barracuda's, verpleegsterhaaien, citroenhaaien, stierhaaien, rifhaaien, tandbaarzen, scholen snappers, tarpons en roggen tegen. Daarnaast kan je er ook genieten van vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, gelukzakken treffen er soms ook een manta aan en in april passeren de walvishaaien.

Belize heeft bovendien een oude rijke Maya cultuur en de goed bewaarde Maya ruïnes zijn zeker een bezoek waard. De mooie archeologische sites Althun Ha, Cahal Pech, Caracol en Xunantunich in Belize en Tikal in Guatemala zijn een must voor elke cultuurliefhebber.

De fauna en flora van Belize is prachtig. Een kanotocht op Monkey River en begeleide wandeling doorheen de aanpalende jungle is zeker de moeite waard. Samen met de gids ga je op zoek naar sporen van wilde dieren in het dichtbegroeide woud, terwijl je op de achtergrond het gebrul van de apen hoort. Een unieke ervaring!

Belize blue hole Maya ruines

Reisverhaal met vele foto's van Belize in Centraal-Amerika
2012:

Jordanië - Aqaba, Petra en Wadi Rum


Wanneer je vanuit Aqaba in Jordanië in de Rode Zee gaat duiken, zie je vooral krokodilvissen, blauw gespotte roggen, hengelaarvissen, steenvissen, koraalduivels, schorpioenvissen en papegaaivissen. Daarnaast vind je er ook vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen, Spaanse danseressen, mimic octopussen, pijlinktvissen, barracuda's, het wrak Cedar Pride en nog zoveel meer. Alle duikplaatsen kunnen perfect vanaf de kant worden bereikt.

Een bezoek aan de wereldberoemde archeologische site van Petra en een tocht doorheen de Wadi Rum woestijn mogen zeker niet ontbreken.

Jordanie Aqaba Petra wadi Rum

Reisverhaal met vele foto's van Aqaba in Jordanië
2011:

Indonesië - Sulawesi - Manado,


Sulawesi is één van de grotere eilanden van Indonesië. Naast Manado zijn de beste en bekendste duikplaatsen Bunaken, Bangka en Lembeh Strait.

Manado heeft enkele duikplaatsen waar mandarijnvisjes kunnen gespot worden die iedere avond hun vrouwtjes het hof maken. Een mooi en uniek schouwspel! Ten noorden van Manado ligt ook nog een klein wrak, waar veel vis op te bewonderen valt.

Bunaken is een beschermd natuurgebied waar vooral (diepe of ondiepe) drop off duiken gebeuren. Je ziet hier meestal witpunt rifhaaien, naaktslakken, schorpioenvissen en vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen. Soms worden er ook zeekoeien gespot.

Bangka is een duikplaats met lava rotsbodem, die begroeid is met mooi zacht koraal. Deze omgeving wordt vooral bewoond door kleurrijke koraalvissen en schildpadden.

Lembeh Strait staat bekend om zijn muck diving met vele critters, die je bijna nooit op andere plaatsen tegenkomt. Het is een geliefkoosde plaats voor macrofotografen die hun hartje kunnen ophalen met spookfluitvissen, kardinaalvissen, pygmee zeepaardjes, rhinopias schorpioenvisachtigen, steenvissen, het geveugelde paard pegasus, flamboyant octopussen die onmiddellijk van kleur kunnen veranderen, de zeer giftige en dodelijke blauw geringde octopus, de mimic octopus, elektrische schelpen, e.a. Lembeh Strait is helaas zeer vervuild en het zicht is er vrij beperkt.

sulawesi indonesie

Reisverhaal met vele foto' van Sulawesi in Indonesië
2010:

Thailand - Phuket


Vanuit Phuket in Thailand duik je in de Andeman Sea, op de Similan eilanden, Rock Richelieu en Phi-Phi Island. Tijdens deze duiken zie je vooral manta's, zebrahaaien, bamboehaaien, koraalduivels, steenvissen, schorpioenvissen, murenes, naaktslakken, schildpadden, sepia's en vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen.

Thailand Phuket

Reisverhaal met vele foto's, van Phuket in Thailand
2009:

Nederlandse Antillen - Bonaire


In de Caribische Zee rondom Bonaire zie je tijdens het duiken vooral tarpons, sepia's, octopussen, pijlinktvissen, papegaaivissen, vlindervissen en vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen. Ook het wrak Hilma Hooker is zeker de moeite waard.

Bonaire de Nederlandse Antillen

Reisverhaal met vele foto's van Bonaire in de Nederlandse Antillen

Filmpjes van duiken in Bonaire en de Caribische Zee


2009:

Egypte - Marsa Alam


De duiklocaties in de Rode Zee nabij Marsa Alam - Egypte zijn vooral gekend voor hun dolfijnen, schildpadden, krokodilvissen, blauw gespotte roggen, koraalduivels, schorpioenvissen, papegaaivissen en vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen.

Egypte Marsa Alam

Reisverhaal met vele foto's van Marsa Alam in Egypte
2008:

Indonesië - Bali


In de Balizee, die zich aan de noordkant van Bali bevindt, zie je tijdens het duiken vooral manta's, pygmee zeepaardjes, hengelaarvissen, naaktslakken en vele soorten koraal met bijhorende kleurrijke koraalvissen. Ook het wrak USS AT Liberty in Tulamben en de koraal projecten in Lovina en Permutang zijn zeker een duikuitstapje waard.

Als je in Bali gaat duiken, moet je minstens ook één van de vele mooie Hindoeïstische tempels bezoeken. Op het eiland is eveneens een Boeddhistische tempel aanwezig en kan je een uitstapje maken naar een vulkaan. Vanuit Bali kan je eventueel ook nog een korte vlucht naar Yogyakarta op Java boeken, waar de wereldberoemde Borobudur en Prambanan tempels de hoogtepunten van de rondreis vormen.

Bali Indonesie

Reisverhaal met vele foto's van Bali in IndonesiëFoto's - pictures Oosterschelde duiken:


Foto's - pictures duiken in zoetwater, steengroeven (carrière), onder het ijs en helmduiken:


Andere reizen en citytrips met bijhorende reisverhalen en foto's - pictures:2020:

Firenze, Siena, Pisa, Milaan en het Comomeer in ItaliëFirenze, Siena, Pisa en Milaan in Italië zijn mooie steden met zeer veel musea, oude gebouwen, pleinen en kathedralen. Je kan er echt kunstschatten gaan bewonderen. Als je met de auto van België door Zwitserland naar Italië rijdt, is het de moeite om ook eens langs het Comomeer te rijden.Reisverhaal met vele foto's van Firenze, Siena, Pisa, Milaan en het Comomeer in Italië
2020:

Paaseiland met de Moai-beelden ligt midden in de Stille OceaanPaaseiland ligt in het zuidelijk halfrond midden in de Stille Oceaan ten westen van Chili en ten oosten van Nieuw-Zeeland. Paaseiland, met als hoofdstad Hanga Roa, maakt deel uit van Polynesië en behoort staatkundig tot Chili. Paaseiland is van vulkanische oorsprong waaruit de beroemde Moai-beelden zijn gehouwen.

Paaseiland is het meest geïsoleerde eiland ter wereld en is vooral bekend omwille van de 887 Moai-beelden, waarvan de meeste in het nationale park staan en tevens tot het werelderfgoed van UNESCO behoren. nieuwe pagina

paaseiland moai-beelden

Reisverhaal met vele foto's van Paaseiland met de Moai-beelden ligt midden in de Stille Oceaan
2020:

Chili en Argentinië in Zuid-AmerikaChili en Argentinië in Zuid-Amerika hebben verschillende vormen van natuurpracht. Zo is er woestijn, maar ook groene oerbossen, meren en met sneeuw bedekte vulkanen en bergen. Dit reisverhaal gaat over Patagonië, dat in het uiterste zuiden van Chili en Argentinië gelegen is. In Patagonië wisselen ruige bergen, imposante rotspartijen, gletsjers, afkalvende gletsjerfronten en blauwe meren elkaar af

In Patagonië leven o.a. condors, arenden, guanaco's, nandoes, roze flamino's, gordeldieren, huemuls (een zeer zeldzame hertensoort), poema's, vossen, de patagonische haas en ongeveer 130 vogelsoorten. In het uiterste zuiden van Patagonië zijn ook Magelhaenpinguïns en een kolonie koningspinguïns te bewonderen. nieuwe pagina

chili argentinie patagonie

Reisverhaal met vele foto's van Patagonië in Chili en Argentinië in Zuid-Amerika
2019:

Madagaskar het land van de lemuren, kameleons en baobabsMadagaskar is een zeer primitief eiland met zeer arme bevolking. Toch heeft Madagaskar een prachtige ongekende fauna en flora zoals de vele soorten lemuren, kameleons, slangen, hagedissen e.a. dieren die nergens anders ter wereld voorkomen. Madagaskar heeft een mooi gebergte, regenwoud, savanne, baobabs bomen veld en veel terras gewassenteelt zoals rijstvelden en vele andere groenten. De bodem is van geel naar rood kleizand. Madagaskar wordt daarom soms ook het rode eiland genoemd.

madagaskar

Reisverhaal met vele foto's van lemuren, kameleons, landschappen en beroemde baobabs bomen van Madagaskar
2017:

Venetië in Italië, met bezoek aan het Canal Grande, San Marco plein, toren Campanile, Torre dell'Orologio, dogenpaleisEen citytrip naar Venetië in Italië. Door Venetië kronkelt het Canal Grande. Rond het Canal Grande zijn allemaal historische gebouwen gebouwd. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan. Gewoon prachtig. Via bruggetjes over de waterlopen, met taxibootjes of de Vaporetto zijn alle plaatsen in Venetië gemakkelijk te bereiken. Op het beroemde San Marco plein staat de heropgebouwde toren Campanile, de basiliek en het dogenpaleis die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het klokkenspel de Torre dell'Orologio, slaat er elk uur. Gallerie dell' Accademia is langs de buitenzijde niet veel betekenend, maar het herbergt wel 500 jaar Venetiaanse schilderkunst van grootmeesters als Bellini, Veronese, Tintoretto en Titiaan. Varen met een gondel onder de Ponte Di Rialto en bezoek aan het huis van Cassanova is een dure maar leuke belevenis. Het Musea Scuola Grande di San Rocco is echt een must voor elke kunstliefhebber. De kerk Santa Maria Gloriosa dei Frari is een imposant gebouw en het machtscentrum van de Franciscanen. Het herbergt o.a. schilderijen van Titiaan, Donatello en Bellini. Verder zijn er ook nog een aantal mooie beeldhouwwerken te bewonderen.

venetie italie

Reisverhaal met vele foto's van Venetië in Italië
2017:

Polen met bezoek aan Krakau, Poznan, Jarocin en de zoutmijn van WieliczkDe stad Karakau in Polen heeft een zeer mooie oude binnenstad. Poznan heeft een pittoreske grote markt met opvallende gekleurde huisjes en vele leuke terrasjes. In Jarocin kan je goedkoop kwalitatieve Poolse merken shoppen. De zoutmijn van Wieliczk heeft een majestueuze uitgehouwen Chapel of St. Kinga, met mooie beelden en enorme zouten kroonluchters.

polen krakau poznan jarocin wieliczk

Reisverhaal met vele foto's van Polen - Krakau, Poznan, Jarocin en de zoutmijn van Wieliczk
2016:

Nieuw-Zeeland


Nieuw-Zeeland heeft werkelijk alles: prachtige meren, ruwe natuur, indrukwekkende filmlocaties, de oude Maori cultuur, unieke inheemse dieren, vriendelijke bevolking, vele spectaculaire attracties voor adrenalinejunkies, de Stille Oceaan, de Tasmanzee en nog zoveel meer!

De talrijke meren van Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen redelijk groot en hebben afhankelijk van de zonstand en wind prachtige kleuren of reflecties. Qua natuur vind je er zowel ongerept regenwoud, ruw gebergte met oude gletsjers, vulkanisch gebied met thermische activiteiten en kokende (modder)pools, idyllische maar ook ruige kustgebieden, uitgestrekte weilanden met duizenden schapen en ontelbare panoramische uitkijkpunten. Om deze reden wordt Nieuw-Zeeland door meerdere regisseurs gebruikt als gegeerde filmlocatie. De meest bekende hiervan zijn Lord of the Rings, The Hobbit, Chronicles of Narnia en Wolverine.

Ook fervente hikers komen in Nieuw-Zeeland ruim aan hun trekken dankzij de vele wandel mogelijkheden. Verder is een bezoek aan één van de Maori stammen met hun indrukwekkende haka krijgerdans een echte aanrader. Nieuw-Zeeland is ook de thuisbasis voor een aantal specifieke dieren zoals de kiwi, gloeiwormen, pelsrobben, potvissen en vele inheemse vogels.

Voor avontuurlijk aangelegde personen is Nieuw-Zeeland het ultieme mekka: bungee jumping, deathride, parachutespringen, parasailing, zorbing, enz. Niets is hier te gek en alles is mogelijk! Nieuw-Zeeland heeft ook een aantal duiklocaties, die zich vooral ten noorden van het Noord eiland bevinden.

nieuw zeeland

Reisverhaal met vele foto's van Nieuw-Zeeland
2014:

Sri Lanka in Azië


Een reis naar Sri Lanka is gemakkelijk te combineren met een weekje duiken in de Malediven.

Maak in Sri Lanka zeker een jeepsafari in het Wilpattu of Yala National Park en ontdek er de vele dieren. Deze parken staan vooral bekend om hun luipaardenpopulatie, maar je hebt wel wat geluk nodig om deze schuwe dieren te spotten. Een bezoek aan de Boeddhistische site van Mihintale en Sigiriya, ook wel gekend als de leeuwenrots en Unesco Werelderfgoed, mogen zeker niet op je to-do lijst ontbreken. Op beide locaties is een stevige klimpartij onvermijdelijk, maar toch zijn deze historische sites zeker de moeite waard. Ook de koninklijke paleizen, badhuizen en tempels van het oude Polonnaruwa zijn een echte must see. In Gal Vihara kan je dan weer een ensemble bewonderen van vier grote granieten Boeddhabeelden, die in verschillende posities staan afgebeeld. Een olifantensafari in bv. het Hurulu Eco Park in Habarana mag zeker niet ontbreken op een Sri Lanka rondreis. Dambulla staat bekend om zijn vijf grottempels met ongeveer 130 geschilderde en uitgehouwen Boeddhabeelden. Het olifantenweeshuis in Pinnawela, waar de meeste olifanten gewoon los rondlopen, is zeker ook een must. Neem in Kandy deel aan de avondceremonie The Temple of the Tooth of Boeddha. Rijd op de hoogvlaktes doorheen de uitgestrekte theeplantages en bezoek daar een theeverwerkende fabriek. Bezoek tot slot de hoofdstad Colombo, waar enkele mooie koloniale gebouwen staan.

sri lanka

Reisverhaal met vele foto's van Sri Lanka in Azië
2013:

Portugal - citytrip Lissabon


De gezellige hoofdstad van Portugal staat bij velen gekend als een mooie citytrip bestemming.

De Baixa wijk heeft een aantal mooie pleinen (Restauradores, Figueira en Rossio) met standbeelden, fonteinen en oude gebouwen met indrukwekkende gevels. Het antieke kabeltrammetje Gloria bespaart toeristen een steile klim naar de hoger gelegen Chiado wijk. Als alternatief kan je ook de Santa Justa lift uit 1902 nemen, maar dan moet je wel eerst een ellenlange wachtrij trotseren. De Torre de Belém is een indrukwekkende toren die werd gebouwd in de gouden 16e eeuw en straalt de grandeur uit van de grootmacht die Lissabon destijds was. Vanaf de top van Torre de Belém heb je een adembenemend zicht over de Taag en zijn oevers. Even verderop aan de waterkant kan je het Padrao dos Descobrimentos oftewel het Monument van de Ontdekkingen bewonderen. Alle grote en belangrijke figuren uit de Portugese geschiedenis staan hierin afgebeeld. De topattractie van Belém is evenwel het Mosteiro dos Jeronimos, wat een meesterwerk is van de manuelijnse architectuur en absoluut als mooiste gebouw van Lissabon kan gecatalogeerd worden. In de Bairro Alto wijk staat de Basilica da Estrela, die gebouwd werd in de 2e helft van de 18e eeuw. Deze grote basiliek wordt vooral gekenmerkt door een barokke witte koepel. De beroemde Santa Catharina kerk, die dateert uit de 17e eeuw, staat zeer onopvallend tussen een aantal rijhuizen, maar het interieur is één en al verguldsel en heeft eveneens een opmerkelijk beschilderd plafond. In de Bairro Alto wijk vind je veel toffe restaurants met zicht op het kasteel van Sao Jorge. In de nieuwbouwwijk in het oosten van Lissabon, waar in 1998 de Expo heeft plaats gevonden, domineren brede promenades, moderne flatgebouwen, kantoorcomplexen en shoppingcentra het straatbeeld. Ook het Oceanario, één van de grootste aquaria ter wereld, is in deze wijk terug te vinden. Het kasteel Castelo de Sao Jorge staat op de hoogste heuveltop van Lissabon en is een bezoek absoluut waard. Ook het plein Praca da Figueira dat vlak aan de ingang van het Castelo de Sao Jorge ligt, is een pareltje.

Lissabon Portugal

Reisverhaal met vele foto's van Lissabon in Portugal
2013:

Peru in Zuid-Amerika


De meeste rondreizen starten in de hoofdstad Lima. Daarna wordt er meestal doorgereisd naar Arequipa om aan de hoogte te wennen. Door de vele witte historische gebouwen wordt Arequipa ook wel de 'witte stad' genoemd. In de Colca Canyon kan je condors, de grootste vogels op aarde, soms van zeer dichtbij en in volle vlucht bewonderen. Het Titicacameer met zijn drijvende rieten dorpen op 3800m hoogte is zeker ook een aanrader. Cuzco, de gezellige stad met zijn smalle straatjes, een stuk authentieke Inca muur, vele kerken en marktjes mag uiteraard niet in een klassieke rondreis ontbreken. De prachtige Sacred Valley en de oude Inca-ruïnes van Pisac en Ollantaytambo zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Ollantaytambo kan je ook de ruïnes van Moray bezoeken, die dateren van voor het Inca tijdperk. Het hoogtepunt van Peru is uiteraard Machu Picchu, de betoverende Inca ruïnes in de bergen, die tot op heden nog steeds in een mysterie zijn gehuld. Zorg ervoor dat je vroeg genoeg opstaat om de zon boven Machu Picchu te zien opkomen. Prachtig! Vooraleer je Peru verlaat via Lima kan je nog een allerlaatste bezoek brengen aan de historische site van Saqsayhuaman.

sulawesi indonesie

Reisverhaal met vele foto's van Peru in Zuid-Amerika
2008 en 2018:

Spanje - citytrip Barcelona


Een citytrip naar Barcelona is goed combineerbaar met een weekje duiken in L'Estartit en op de Medes eilanden in de Middellandse Zee.

Bruisend Barcelona heeft ontzettend veel bezienswaardigheden: de gezellige Barri Gotic wijk, de Basiliek van Santa Maria del Pi, het weelderig decoratieve gebouw Casa Lleo-Morera, vele architecturale pareltjes van Gaudi met Parc Güell, Casa Batllo, Palau Güell en La Sagrada Familia als hoogtepunten, de groene heuveltop Montjuïc, het Nationaal museum voor Catalaanse kunst, Poble Espanyol met zijn kopieën van oude Spaanse gebouwen, Port Vell met onder andere een groot aquarium en het historisch museum van Catalonië, Palau de la musica Catalana dat sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, Ciutadella Park met het Font Monumental en bijhorende sculpturen in neoklassieke stijl, Plaça de Catalunya dat het verbindingspunt vormt tussen de oude en de nieuwe stad en last but nog least Las Ramblas die wellicht de beroemdste promenade van Spanje is.

citytrip barcelona spanje

Reisverhaal met vele foto's van Barcelona in Spanje


Like en deel al onze reisverhalen met vele foto's met je vrienden op Facebook
Advies van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne voor wie wil leren duiken:Personen die overwegen om tijdens hun reis in het buitenland te leren duiken, adviseren wij om dit niet te doen. Het is veel verstandiger om op voorhand in België of Nederland duiklessen te nemen en de nodige duikbrevetten te behalen. In de omgeving van Antwerpen - Deurne zijn er meerdere duikscholen met ervaren duikinstructeurs te vinden, waar je op een veilige en verantwoorde manier kan leren duiken.

Indien je duiklessen neemt tijdens je reis, ben je nog teveel bezig met je materiaal, het zoeken naar je evenwicht, het leren uittrimmen, enz. waardoor je totaal geen tijd hebt om te genieten van het mooie onderwaterleven. Zonde van je tijd en geld! Je zult op die manier meer ontspannen kunnen duiken en meer van je duikvakantie kunnen genieten.

Raadpleeg altijd eerst de meteo van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne voordat je gaat duiken! Je krijgt hier goede weersvoorspellingen en actuele meteo van de Oosterschelde - Zeeland. Verder vind je er goede linken naar andere meteo websites, die je op weg te helpen om de juiste weersomstandigheden op je duiklocatie te vinden.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne