www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpen

Duiken met grijze bamboehaaien - grey bamboo sharks

onderwaterleven duiken reizen
Like en deel ADC Diving met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage adc diving antwerpen deurne activiteiten waar leren duiken antwerpen deurne kalender duiken meteo duiken goes zeeland oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren duiken antwerpen deurne pictures duiken reizen duikdocumenten links duiken contact leren duiken antwerpen deurne


Duiken met de grijze bamboehaai - grey bamboo shark in de Andaman SeaScuba diving, duiken in Thailand - Phuket in de Andaman sea op de grijze bamboehaai - grey bamboo sharkgrijze bamboehaai grey bamboo shark


De grijze bamboehaai - grey bamboo shark


De grijze bamboehaaien - grey bamboo sharks zijn onderverdeeld in de familie Hemiscylliidae en is bekend als langvin tapijthaai. Deze soort is ongevaarlijk voor de mens.


Plaats waar de grijze bamboehaai - grey bamboo shark


De grijze bamboehaaien - grey bamboo sharks komen voor in de tropische ondiepe wateren van de West-Indische Oceaan en de West-Pacific. Ze zijn vooral te vinden op de zanderige bodem van de kust onder één of andere rots of koraal. Ze komen voor op 1m tot maximaal 70m diepte.


Anatomie en leefwijze grijze bamboehaai - grey bamboo shark


De grijze bamboehaai - grey bamboo shark wordt ongeveer 1m lang. Ze hebben een lang en cilindrisch lichaam, met een staart die langer is dan het lichaam. Hun mond is ventraal (neerwaarts gericht) gelegen met korte barbells op hun snuit en nasale groeven. Barbells zijn langwerpige tactiele organen die zich in de buurt van de mond bevinden en worden gebruikt om de omgeving af te screenen. Men kan barbells het best vergelijken met verbeterde voelsprieten. Barbells zijn ook uitgerust met smaakpapillen. De ogen zijn klein; schuin eronder bevinden zich grote spiracles. Een spiracle is een luchtgat dat zich juist achter of onder de ogen bevindt en met de mond is verbonden. Spicacles komen bij alle roggen en bij bepaalde soorten haaien die op de grond liggen voor. De grijze bamboehaai - grey bamboo shark heeft 5 kieuwopeningen, waarvan de 4e en 5e zich boven de borstvinnen bevinden. De borstvinnen zijn zeer sterk waarmee hij zich op de bodem kan voortbewegen. Op de rugzijde bevinden zich 2 rugvinnen. Op de buikzijde hebben ze ook nog een aarsvin. De grijze bamboehaai - grey bamboo shark is vanaf 2 à 3 jaar geslachtrijp. Eénmaal per jaar worden er zo'n 50 ovale eieren op de bodem gelegd. De levensverwachting bedraagt ongeveer 20 jaar.

De grijze bamboehaai - grey bamboo shark is een solitaire en trage haai. De jacht naar voedsel gebeurt steeds 's nachts. Overdag liggen ze op zandbodems onder of tussen rotsen, in grotjes, onder koraal, in spleten of richels beschut te rusten. De grijze bamboehaaien - grey bamboo sharks voeden zich met schaaldieren, zee-egels, weekdieren, gesegmenteerde wormen en kleine vissen.


Relatie grijze bamboehaai - grey bamboo shark - mens


De grijze bamboehaai - grey bamboo shark is voor de visserij van aanzienlijk commercieel belang. In meerdere landen van Azië wordt hij gegeten. Hun habitat, zoals de koraalriffen, wordt aangetast door vervuiling en andere factoren.

De grijze bamboehaai - grey bamboo shark wordt ook gehouden in grote aquaria en hij betijt er goed. Ook in de aquaria kweekt hij zich voort.

Deze haai is eigenlijk te klein om een gevaar voor de mens te zijn. De grijze bamboehaai - grey bamboo shark staat op de lijst van de IUCN vermeld als bijna bedreigde soort.


grijze bamboehaai grey bamboo shark


Lees ook de andere duikdocumenten - biologie over haaien, manta's, e.a.
Like en deel ADC Diving met je vrienden op Facebook


Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne