www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpen

duiken in Aqaba - Jordanië de Rode Zee

engelse vlag
English - Engels
onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Aqaba - Jordanië met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage_adc_diving_antwerpen_deurne activiteiten waar_leren_duiken_antwerpen_deurne kalender_duiken meteo_duiken_goes_zeeland_oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren_duiken_antwerpen_deurne pictures_duiken_reizen duikdocumenten links_duiken contact_leren_duiken_antwerpen_deurne


Duikreisverslag, duiken in Aqaba - Jordanië, de Rode Zee, met trips naar Petra en Wadi Rum april 2012:Waar ligt Aqaba - Jordanië, de Rode Zee?


map jordanie aqaba rode zee


Algemene informatie over Aqaba - Jordanië, de Rode Zee


Aqaba - Jordanië heeft een uurverschil van 1 uur tegenover België. Als je de juiste afhaal afspraken wil maken, loggegevens in je duikcomputer en fototoestel wil hebben, mag je het uur niet vergeten aan te passen.

In april is het water hier in de Rode Zee ongeveer 21°C en is een 5mm natpak aanbevolen. Tevens stond er de hele week een stevige wind in Jordanië. Dit maakte het zeer aangenaam bij temperaturen in de schaduw van 28°C - 30°C. Van zweten was geen sprake en je had het aangenaam warm. Toch moet je oppassen om hierdoor niet te verbranden. Zonnecrème van een voldoende hoge factor behoord tot je verplichte reisbenodigdheden. Bij navraag bij de duikschool en meerdere lokale inwoners van Aqaba, bleek april altijd een vrij winderige periode te zijn. Toch had de wind niet zo veel invloed bij het duiken. Je duikt in Aqaba aan het einde van de Rode Zee en is de Rode Zee er op zijn smalst.

Aqaba - Jordanië heeft in zijn 20 km lange kustlijn aan de Rode Zee, 23 verschillende duikplaatsen. Wij zijn in Aqaba - Jordanië op 10 verschillende duikplaatsen van de kant (Shore Diving) gaan duiken.

Stevige duikbotjes zijn bij kantduiken (Shore Diving) een must voor de vele keien die in de branding van de Rode Zee (ongeveer 5 meter) liggen. Maar als je mijn advies in acht neemt vormen deze geen opstakel op te duiken van de kant (Shore Diving). Om ver te moeten lopen moet je niet bang zijn. De auto van de duikschool rijdt tot op het strand en soms zelfs tot tegen het water. Ik heb geen enkele duik meer dan 50m op het strand gelopen. Stevige duikbotjes beschermen je tevens tegen zeeëgels, scorpioen vissen, steen vissen, koraal duivels en het koraal zelf dat je er kan tegenkomen.

Neem geen bootduiken. Ze doen dezelfde duikplaatsen aan en kosten je veel meer. Het enige verschil is dat je van de kant (Shore Diving) naar de duikplaats palmt en de bootduikers van de boot naar dezelfde duikplaats palmen. Gebruik je geld beter voor een volgende duikreis of maak een extra uitstap naar de aanraders zoals de woestijn 'Wadi Rum' of één van de 7 wereldwonderen 'Petra'.Duikreisverslag Aqaba - Jordanië, de Rode Zee


Vrijdag 20 april 2012

Vertrek naar Aqaba - Jordanië - Tala Bay


We staan midden in de nacht op want onze vlucht vertrekt reeds om 6u50 vanuit Brussel. Het is heerlijk rustig op de ring van Antwerpen en we arriveren ruim op tijd in Zaventem. Na een vlucht van 4u30min landen we in Aqaba - Jordanië en maken we kennis met het heerlijke warme landklimaat en de steeds aanwezige verkoelende wind. Na een ritje van een half uur komen we aan in Radisson Blu Tala Bay resort en krijgen we onze kamers toegewezen met prachtig uitzicht op het zwembad en de Rode Zee. Nadat we de koffers hebben uitgepakt, verkennen we het 5-sterrenhotel en nemen we contact op met Jordan Divers om de duiken van de komende dagen te bespreken. Rond 18u30 begeven we ons naar het restaurant en kunnen we smullen van de heerlijke buffetten en is het bijna onmogelijk om te kiezen uit het overaanbod aan desserten! We kruipen onze eerste vakantiedag in Jordanië vroeg onder de wol want we zijn al een hele tijd wakker en morgen moeten we fris zijn om te duiken.


Pictures - foto's van hotel Radisson aan de Rode Zee in Jordanië


jordanie hotel radisson

Pictures - foto's van hotel Radisson aan de Rode Zee in JordaniëZaterdag 21 april 2012

Duiken aan huisrif Jordan Divers op de duikplaatsen Black Rock en Tank Wrak


Duiken op Black Rock


De ingang van Black Rock is via een grind strand. Vervolgens duik je uit en pak je het rif aan de rechterkant tot aan de geplande duikdiepte. Op deze duikplaats wordt meestal rond de 25m gedoken. Naar het noorden toe, zijn er enorme koraal hellingen en dalen met grote zwarte koraal struiken. Die worden bezocht door Hawksbill schildpadden. Stijg vervolgens langzaam naar 10 meter en duik weer ten zuiden terug naar waar je in het water bent gegaan. Ondieper kom je er veel Fusiliers vissen, Parrot vissen, grijze Murene, maar ook electric Torpedo Rays (zwarte Sidderroggen) die je niet mag aanraken, Mozes sole (platvissen) en Bot in het zand en grind tegen.


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 1a


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 1aDuiken op Tank Wrak


De ingang naar de duikplaats The Tank is gemakkelijk. Je duikt eerst over een grasveld. In het grasveld kijk je uit naar veel interessante ongewervelde dieren, die er zich in het ondiepe water bevinden. Vervolgens ga je op het rif dat op een 2 à 3m begint duiken. Verder duiken naar de pinakels en vervolgens duik je in de richting van de kust tot een andere set pinnacles (de Fairy Ring). Duik verder zuidwaarts op 8 m diepte, waar fragmentarisch koraal plaats maakt voor gras en zand. Dit tot je een 6m lang, M40 anti vliegtuig rupsvoertuig, (The Tank) tegen komt. The Tank is in september 1999 tot zinken gebracht, om als kunstmatig rif te dienen. In een van de wielen van het rupsvoertuig lag een zeer grote steenvis. Het koraal begint zich langzaam te vormen, maar wordt geplaagd door Seastars wat de ontwikkeling van het koraal tegenhoud of onmogelijk maakt.


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 1b


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 1bStrandwandeling Tala Bay


Na het duiken maken we vanuit ons hotel nog een strandwandeling naar het kleine centrum van Tala Bay, waar naast een mooie jachthaven ook een paar winkeltjes en restaurants te vinden zijn. We wisselen bij de bank eerst onze euro's om naar Jordaanse dinars (1 EUR is ongeveer 0,88 dinar) en nadien kopen we in de lokale 'liquor store' een fles Martini en Amaretto zodat we elke avond op ons eigen terras kunnen genieten van een lekker apperitief en degustif. Santé!


Zondag 22 april 2012

Duiken op de duikplaatsen Shipwreck Cedra Pride en Rimbow reef


Duiken op de het wrak de Cedar Pride


Het wrak de Cedar Pride is een van Jordan's populairste en meest gevierde duikplaats. Het is een voormalige Libanese vrachtschip dat in 1982 grote schade door een brand heeft opgelopen. Op verzoek van koning Abdullah, werd het noodlottige schip met opzet tot zinken gebracht. Het wrak werd gemarkeerd door een boei zodat het gemakkelijk van de oppervlakte te vinden is.

Het wrak de Cedar Pride ligt op ongeveer 50m van het strand doet het nu dienst voor offshore scuba diving en is letterlijk een kunstmatig rif om op te duiken. Het wrak de Cedar Pride ligt op haar bakboord op een maximale diepte van 28m verspreidt over twee riffen. Het wordt gekoloniseerd door tal van harde en zachte koralen. De bovenste stuurboordzijde is op 10m diepte. Hierdoor is het een geweldige site voor zowel beginnende als ervaren duikers.


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 2a


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 2aHet wrak de Cedar Pride is grotendeels intact en ongeveer 80m lang. Het meest interessante om te duiken is aan de zeezijde, waar je het dek en opbouw kunt zien. Het opvallendste kenmerk is het kraaiennest. Die is bedekt met een overvloed aan kleurrijke zachte koralen en steekt af tegen het helder blauwe water. Als je verder duikt naar de romp, passeer je paddestoel ventilatieschachten en de grote mast. In het diepere water zijn de zachte koralen meer verspreid, maar worden vervangen door harde koralen en scholen vissen, inclusief barracuda's. Als je terug duikt langs de bovenzijde van stuurboord, vind je tal van harde koralen en kleine diertjes die hun thuis hebben gemaakt op de romp, met inbegrip van anemonen, tafel koralen en clusters van Acropora. De diertjes zijn o.a. zee-egels, garnalen, Spaanse dansers, frog fish en zacht koraal krabben. Hierdoor is het wrak de Cedar Pride uitstekend geschikt voor nachtduiken.

Dit is een aanrader! tip


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 2b


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 2b

Duiken op de het Rainbow reef


Het Rainbow reef is een populaire duikplaats aan de kust van Jordanië voor 'nachtduiken'! Deze duikplaats heeft deze naam gekregen, omdat het reef de vorm heeft van een regenboog. Het duiken op het Rainbow reef begint rond 6m en daalt tot 18m. Een diepere geul loopt langs de noordkant van het reef en vormt een mooie muur langs de kant van het reef. Als je ver genoeg duikt, zie je een telecommunicatiekabel die onder aan deze geul naar Egypte loopt.
Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 3a


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 3aBij nachtduiken vind je o.a. Spanish Dancer's en heel veel kreeften. Murenen en lion fishes die op jacht zijn. Het reef is tevens bedekt met veersterren in alle kleuren van de regenboog. Dus als je wilt duiken op Rainbow reef 'doe het' 's nachts!


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 3b


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 3bUitstap naar Aqaba city


Na het avondeten nemen we de gratis shuttle bus van het hotel naar het centrum van Aqaba waar we op zoek gaan naar een lokaal touragentschap om onze uitstapjes naar Wadi Rum en Petra te regelen. We slenteren een tijdje tussen de vele kleurrijke winkeltjes die kledij, schoenen, souvenirs en prullaria verkopen, maar we vinden helaas nergens een lokaal kantoor dat uitsappen binnen Jordanië organiseert. Plots worden we bij Al Baba Spices aangesproken door de eigenaar en worden we in zijn winkel uitgenodigd om thee te drinken en om van de verschillende kruiden en specerijen te proeven. We vragen hem of hij niemand kent die trips naar Wadi Rum en Petra organiseert. Hij belt onmiddellijk naar een bevriende taxichauffeur en binnen de 10 minuten staat Mohammad (mohamadalktishat@yahoo.com Tel gsm: +962 779 817 419) in de winkel en kunnen we, na de nodige onderhandelingen, een zeer interessante prijs afspreken voor de uitstappen die we willen doen.


Maandag 23 april 2012

Duiken op de duikplaatsen Japanese garden en First Bay


Duiken op Japanese garden


Japanese Garden ligt ten zuiden van de wrak de Cedra Pride. Japanese Garden is een zeer mooie en kleurrijke duiklocatie. De omstandigheden om er te duiken en snorkelen zijn zeer goed. Het rif begint in het ondiepe water en helt dan geleidelijk verder die diepte in. Dikwijls worden er schildpadden en Barracudas gespot.

Tijdens het duiken kom je er zeer grote scholen Anthias (Gold vis), Lyre staart groupers, Royal engel fish , murene, Butterfly fish, Puffer fish, Red Sea Walkman, Clown fish, Sergeant Major fishes, Fusiliers fishes, grote schelpen, e.a. zijn hier zeer algemeen.


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 4a


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 4aDuiken op First Bay


First Bay is een 700 meter lang rif dat ten zuiden van het Marine Science is gelegen. De duiksite daalt in het midden snel tot een diepte van meer dan 30m. Als je ondiep wilt duiken moet je op de buitenzijdes duiken. Dit noemen ze dan First Bay 1 voor het noord en First Bay 2 voor het zuid gedeelte van het reef.

Op het First Bay 1 reef vind je vuur koralen, Acropora (steenkoralen) van verschillende soorten, op ongeveer 18 tot 30m diepte veel engel vissen, tandbaarsen, lipvissen, blauw chirurg vissen, e.a. zijn zeer hier veel voorkomend.

Als je de 2 duikplaatsen gelijktijdig doet, kom je op First Bay 2 veel zand met hier en daar rotsblokjes met koraal op en zeegras tegen. Hier vind je typisch het bijhorende leven zoals zeenaalden, alen, e.a.


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 4b


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 4bDinsdag 24 april 2012

Duiken op de duikplaatsen Gorgon I en dula reef


Duiken op Gorgon I


De naam van het reef is eraan gegeven omdat er 2 grote Gorgon koralen staan. Om alle pracht te kunnen aanschouwen is een 12m diepte ideaal en dus vrij shallow duiken. De duikplaats Gorgon is hierdoor tevens uitstekend geschikt voor nieuw gebrevetteerde duikers.

Het Gorgon reef heeft vanaf het strand zijn ingang met een breedte van 3m en diepte van 4m. In de ingang van eigenlijk een canyon zitten verschillende verlegen inwoners die er zich schuil houden in de vele grotjes, spleten en holtes die de canyon heeft.

Na het doorsteken van de prachtige ondiepe canyon, zullen de duikers worden opgewekt met het fascinerende leven van de Rode Zee.

De duiksite heeft verder twee pinakels die zich uitstrekken van de bodem tot de oppervlakte. De pinakels zijn onderaan bewoond door unieke zachte en harde koralen. Verder vormen ze een veilige en rijke thuis voor vele soorten mooie ongewervelde en vissen (zoals Mimic octopussen, pijlinktvissen en zeer veel mooi koraal).


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 5a


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 5aDuiken op King Abdula reef


Het King Abdullah reef bevindt zich in een gebied dat bekend staat als het Tourist Camp. Het King Abdullah reef is een fantastische doolhof van koraal. Duik verder van de kust af en op 5m diepte volg je de helling naar beneden tot 12 meter. Hier vind je een grote verscheidenheid van mariene leven. Duik verder rond het reef met een grote Fan in het centrum van het koraal. Vervolgens wordt er naar 24m gedoken waar zeer veel Pennant Vissen (longfin bannerfish) een 'permanente' thuis hebben.

vervolgens beëindig het duiken langzaam, stijg in een cirkel en kijk naar de territoriale Parrot Fishes tot je op een diepte van 10m komt. Naar aanleiding van het rif ten zuiden kom je veel Clown vissen, anemonen, af en toe een Ghost Pipe vis, Scorpion Fish en paarse Acropora (steenkoraal) koraal tegen. Op het einde van het duiken, kom je veel Burr Fish en af en toe Toad Fish tegen.


Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 5b


jordanie aqaba duiken rode zee

Pictures - foto's van duiken in Aqaba in de Rode Zee in Jordanië 5bDe woestijn Wadi Rum waar Laurence of Arabia is opgenomen


Om 14.45 worden we door onze chauffeur Mohammad aan het hotel opgehaald om naar de woestijn van Wadi Rum te gaan, die bij het grote publiek vooral bekend is doordat er meerdere scenes voor de film Laurence of Arabia zijn opgenomen. Na een uurtje rijden stoppen we bij een aangrenzend stadje, stappen we over in een 4X4-jeep en rijden we de uitgestrekte woestijn in. Het landschap is ruw, met vele rotsen en bergen die telkens andere kleurschakeringen vertonen in het felle zonlicht. Het klimaat in Wadi Rum is dan weer verrassend aangenaam doordat er steeds een verkoelende wind waait. We rijden met onze jeep steeds verder weg van de bewoonde wereld en genieten met volle teugen van de oneindige leegte, de bijhorende rust en prachtige rotsformaties. Onze begeleiders geven ons ook voldoende tijd om de nodige foto's te maken, om met onze blote voeten door het fijne zand van Wadi Rum te lopen en op diverse rotsen te klauteren. Halverwege onze tocht in Wadi Rum maken we een tussenstop en zet onze chauffeur thee op 'Bedouiense wijze' (een keteltje water koken op een zelfgemaakt vuurtje). Het smaakt heerlijk! Daarna maken we met de kameel (eigenlijk dromedaris) nog een tochtje door de woestijn, halen we halsbrekende toeren uit om een pittoreske foto op een rots te maken en zetten we koers naar het 'viewpoint' om de dag af te sluiten met een wondermooie zonsondergang in Wadi Rum.


Pictures - foto's de mooie woestijn Wadi Rum met zijn vele rotsformaties in Jordanië 1


jordanie wadi rum woestijn

Pictures - foto's van de mooie woestijn Wadi Rum met zijn vele rotsformaties in Jordanië 1Pictures - foto's de mooie woestijn Wadi Rum met zijn vele rotsformaties in Jordanië 2


jordanie wadi rum woestijn

Pictures - foto's van de mooie woestijn Wadi Rum met zijn vele rotsformaties in Jordanië 2Woensdag 25 april 2012

Laatste dag duiken op de duikplaatsen Coral garden en Aquarium


Duiken op Coral garden


Coral Garden ligt ten zuiden van de Royal Diving Club en kan worden benaderd via hun steiger of ernaast via het strand (via een zeer smalle doorgang in het koraal) als je lange duiken kan maken. Wees op deze duikplaats extra voorzichtig want de stroming kan hier sterk zijn. Het is een reef van verschillende heuvels. De koralen breiden hier nog altijd uit en vormen reeds een lange weg naar het zuiden. Coral Garden is een geweldige duiksite voor fotografie. Zeker als de koralen in losse bergjes groeien. Hier worden ook dikwijls grote murene en frog fiches gesignaleerd.

Dit is een aanrader! tip

Duiken op Aquarium


Deze duikplek staat bekend als het Aquarium. Deze naam is ontstaan omdat er in het verleden op de Noord-oostzijde van het centrale reef, de vissen werden gevoederd. De vissen waren daardoor in grote aantallen aanwezig en konden van boven water waargenomen worden (dit is niet langer toegestaan want het is tegen de Aqaba Marine Park regels). Toch is de vis er nog steeds in grote getallen aanwezig. Je ziet mogelijk tijdens het duiken, scholen Barracuda over de diepere reefs in de stroming hangen, veel unicorn fishes, reef fishes, murene en fantastische displays van rode zachte koralen die wapperen in de stroming.


Donderdag 26 april 2012

Petra in Jordanië één van de 7 wereldwonderen


Onze chauffeur Mohammad pikt ons om 8.00 op aan het hotel en na 2 uurtjes rijden komen we aan bij de legendarische stad Petra. Petra is erkend tot een van de 7 wereldwonderen. We kopen in Petra ons inkomticket (50 dinar) en beginnen aan onze wandeltocht doorheen de welbekende kloof van Petra. Het is er enorm druk en het is soms echt drummen om het beste plaatsje te bemachtigen om pictures te kunnen maken. De wandeling doorheen de kloof is werkelijk magnifiek en levert bijzonder mooie pictures op. Na een klein uurtje stappen wordt onze inspanning beloond met een eerste glimp op de Khasnè, het bekendste gebouw van de oude Nabateense hoofdstad. Dit is echt een unieke ervaring en must see voor iedereen die Jordanië bezoekt. Na de nodige pictures van dit wereldwonder te hebben genomen, zetten we onze tocht verder langs het amfitheater, de koninklijke graven, de zuilenweg en de tempel van de Gevleugelde Leeuwen. Om deze dag in schoonheid af te ronden willen we ook nog het hoger gelegen klooster bezoeken, maar als we horen dat we ca 850 treden moeten doen en dat de wandeling meer dan een uur zal duren, zakt de moed ons in de schoenen en beslissen we om de tocht naar boven per ezel af te leggen. Na de nodige onderhandelingen lukt het ons om een faire prijs af te spreken en springen we op onze muildiertjes. De ezels houden er een ferme tred op na en houden onderling een soort van wedstrijd om eerst boven te geraken. Argeloze voetgangers die in hun weg lopen, worden hierbij bijna van de weg gestoten. De ezels in Petra lopen ook soms rakelings langs een (kleine) afgrond, wat bij ons toch wel de nodige angstkreten uitlokt. Maar na een 20-tal avontuurlijke minuten komen we veilig en wel aan bij het klooster in Petra. Hier valt onze mond opnieuw open van de schoonheid en grootsheid van het gebouw en nemen we uiteraard ruim de tijd om alle broodnodige pictures te maken. Nadien beginnen we aan de terugtocht naar beneden en kunnen we op een meer relaxe manier genieten van de natuurpracht. We merken aan ons vermoeide lichaam dat het genoeg is geweest voor vandaag en keren via de Khasnè en de kloof terug naar ons beginpunt. We hebben 14 kilometer afgelegd gedurende de 5 uur dat we in de antieke stad Petra waren. Doodmoe maar voldaan keren we van Petra terug naar het hotel!


Pictures - foto's van het wereldwonder Petra in Jordanië 1


jordanie wereldwonder petra

Pictures - foto's van het wereldwonder Petra in Jordanië 1Pictures - foto's van het wereldwonder Petra in Jordanië 2


jordanie wereldwonder petra

Pictures - foto's van het wereldwonder Petra in Jordanië 2Vrijdag 27 april 2012

Vertrek van Aqaba - Jordanië - Tala Bay naar België


Laatste dag van onze vakantie in Jordanië. Na een weldoend ontbijt checken we uit en vliegen we van Aqaba (via een tussenstop in Hurgada) terug naar het koude België.


Map duikplaatsen Aqaba - Jordanië de Rode Zee:


map duikplaatsen jordanie aqaba
NummerDuikplaatsen
01Power Station
02First Bay North
03First Bay South
04Ras Al Yamanya
05King Abdullah Reef
06Black Rock
07Rainbow Reef
08Cedar Pride Wreck
09Tarmac Five Barge Wreck
10Japanese garden
11Gorgon 1
12Gorgon 2
13Seven Sisters
14New Canyon Tank
15Eel Canyon
16Yellowstone Reef
17Blue Coral
18Kiwi Reef
19Moon Valley
20Paradise
21Aquarium
22Coral Garden
23Soudi Border wall
Like en deel het reisverhaal met foto's van Aqaba - Jordanië met je vrienden op Facebook
Nuttige info en contactadressen van Aqaba - Jordanië de Rode Zee


Duikcenter Jordan Diving Center in Aqaba - Jordanië de Rode Zee:


Het Jordan Diving Center in Aqaba is een 5 Star Dive Center
Het Jordan Diving Center is gunstig gelegen nabij veel grote hotels aan de Rode Zee. Het hoofdkantoor van het het Jordan Diving Center bevindt zich in de Al Rashid straat.
Website: www.jordandivingcenter.com
Mail is via hun website: www.jordandivingcenter.com/contact-us#write_us
Tel: +962 3206 4005


Hyperbare centra in Aqaba - Jordanië de Rode Zee en emergency:


Adres hospitaal Princess Haya met Hyperbare kamer in Aqaba - Jordanië: Princess Haya Circle
Website: http://www.jrms.gov.jo/Default.aspx?tabid=154
Mail: phhmh@jrms.gov.jo
Tel: +

Andere emergency telefoon nummers:

Police emergency tel: 191
Ambulance and Firefighters tel: 199
Traffic accidents tel: 190
highway Patrol tel: 194
Tourist Police tel: 196


Taxi chauffeur Mohammaed


Mohammaed Alktishat
Mail: mohamadalktishat@yahoo.com
Tel gsm: +962 779 817 419


Hotel Radisson Blu tala Bay Resort in Aqaba - Jordanië de Rode Zee:


Adres: P.O. Box 982, 77110 Tala bay
Website: http://www.radissonblu.com/resort-aqaba
Mail: info.talabay.aqaba@radissonblu.com
Tel: +962 3209 0777


Allerlei andere info over Aqaba - Jordanië de Rode Zee:


Allerlei info over Aqaba - Jordanië de Rode Zee:


Gemiddelde klimaat van Aqaba - Jordanië de Rode Zee

  max temperatuur min temperatuur uren zon/dag dagen neerslag mm regen zeewater temperatuur
Januari 19 8 8 4 0-5mm 20
Februari 21 10 8 3 6-30 mm 20
Maart 23 13 9 3 6-30mm 21
April 28 18 10 2 0-5mm 22
Mei 32 20 11 1 0-5mm 23
Juni 35 21 13 0 0-5mm 24
Juli 37 22 13 0 0-5mm 25
Augustus 37 23 12 0 0-5mm 28
September 34 20 11 0 0-5mm 27
Oktober 30 18 10 0 0-5mm 26
November 25 15 8 2 0-5mm 24
December 20 10 7 3 6-30mm 22Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne