www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website reisverhalen en duiken in Antwerpen - Deurne


pictures fotos reizen

Reizen een citytrip naar Venetië in Italië


engelse vlag
English - Engels
onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Venetië in Italië met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage adc diving antwerpen deurne activiteiten waar leren duiken antwerpen deurne kalender duiken meteo duiken goes zeeland oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren duiken antwerpen deurne pictures duiken reizen duikdocumenten links duiken contact leren duiken antwerpen deurne


Reisverhaal, een citytrip naar Venetië in Italië, met bezoeken aan o.a. Piazzale Roma, met een Vaporetto over het Canal Grande naar het San Marco plein met de toren Campanile, Torre dell'Orologio, de basiliek, het dogenpaleis, Ponte Di Rialto en Museo CorrerWaar ligt Venetië in Italië?


map venetie italie


Map van het Canal Grande in Venetië in Italië?


map canal grande venetie italie
Zondag 30/07

Vlucht van Zaventem naar Treviso voor een citytrip naar Venetië in Italië


Een citytrip naar Venetië in Italië stond al meer dan vijf jaar op ons verlanglijstje, maar telkens kwam er wel iets tussen om deze reis effectief te maken. Dit voorjaar kregen we echter een interessante promotie (518 EUR per persoon voor vlucht en 3 overnachtingen) van Travelbird in onze mailbox waar we niet aan konden weerstaan.

Op zondagnamiddag rijden we rustig richting Zaventem, waar we onze auto achterlaten bij Car Hotel. We regelen ter plaatse snel de administratie af, geven in alle vertrouwen onze autosleutels af en kunnen meteen in het (afgeleefde) transferbusje stappen, dat ons netjes aan de vertrekhal afzet.

Eenmaal we in de luchthaven de security zijn gepasseerd, hebben we nog voldoende tijd om een hapje te eten. We vliegen immers met de beruchte lagekosten maatschappij Ryanair, waar je schandalig veel voor je eten moet bijbetalen. We hebben op voorhand online ook bijbetaald om onze stoel op het vliegtuig te kunnen kiezen en voor priority boarding (26 EUR in totaal voor 2 personen). Op die manier hoeven we niet in een eindeloze rij aan te schuiven en zijn we tenminste zeker dat onze handbagage wel degelijk in de cabine mee mag. Die kleine luxe wilden we ons zeker niet ontzeggen!

Zoals wel meer gebeurt met dergelijke maatschappijen hebben we een klein uurtje vertraging en kunnen we pas rond 19u00 op het vliegtuig stappen. Gelukkig verloopt vanaf dan alles volgens plan en landen we 1,5 uur later in Treviso, waar we de pendelbus naar Venetië in Italië nemen (22 EUR per persoon voor een retourticket). Na ongeveer een uurtje rijden komen we aan op Piazalle Roma, de eindhalte van alle openbaar busvervoer en beginpunt van het magische Venetië met zijn ontelbare kanalen.

Het is al donker wanneer we uit de bus stappen, maar het is nog drukkend warm. Gelukkig beschikken we over een goede wegbeschrijving en komen we na een kleine tien minuutjes wandelen aan bij hotel Al Sole, een leuke en vrij centraal gelegen 3-sterren accommodatie.

Buiten het feit dat we een ruime kamer hebben en ons een gratis fles frisse prosecco wordt aangeboden, zijn er toch een aantal minpunten op te sommen. Zo werkt de airco slechts op minimale kracht, waardoor het in de kamer nauwelijks frisser is dan buiten. Dat wordt zweten vannacht! Verder heeft het raam van onze badkamer geen afscherming, zodat de overburen lustig kunnen meegluren wanneer we een douche nemen.

Het is al na 22u00 wanneer we de kamer verlaten om nog een klein stukje te wandelen en de nabije omgeving te verkennen. Helaas zijn de meeste bars al gesloten en keren we met een droge keel terug richting hotel, waar we snel in ons bedje kruipen.

It's already after 22.00pm when we leave the room to go for a short walk and to explore the nigh area. Unfortunately, most of the bars have already closed and we return with a dry throat back to the hotel where we quickly jump in our bed.

hotel al sole venetie

Pictures - foto's van hotel Al Sole en de kanalen in Venetië in ItaliëMaandag 31/07

Van Piazzale Roma met een Vaporetto over het Canal Grande naar het San Marco plein met de toren Campanile, Torre dell'Orologio, de basiliek, het dogenpaleis en het Museo Correr


Het belooft vandaag een hete en drukke dag te worden, dus zetten we onze wekker zo vroeg mogelijk zodat we om 7u30 aan de ontbijttafel op de binnenkoer van ons hotel kunnen plaatsnemen. Het buffet is redelijk uitgebreid en biedt keuze uit verschillende soorten croissants, broodjes, meerdere soorten beleg, verschillende yoghurts en fruit, enz. Voldoende alternatieven dus om ons buikje rond te eten. We moeten het eten wel een beetje afschermen van de aanwezige duiven, die helemaal geen schrik van ons hebben en de aanval meteen inzetten vanaf het moment dat we de tafel verlaten.

Aangezien er in Venetië in Italië totaal geen wegvervoer (auto's, bussen, fietsen, brommers, ...) bestaat, trekken we iets na 8u00 terug richting Piazzale Roma om de waterbus (Vaporetto) te nemen. We schaffen ons meteen een abonnement voor 48 uur aan (30 EUR per persoon), zodat we à volonté gebruik kunnen maken van dit openbaar transportmiddel (enkele rit kost 7,50 EUR). Lijn 1 en 2 zijn de meest populaire routes en varen over het gehele Canal Grande tot aan het San Marco plein en nabijgelegen Lido.

Deze tocht over Canal Grande is meteen één van de hoogtepunten van Venetië want je krijgt onderweg de meeste belangrijke bezienswaardigheden van Venetië te zien. Zo passeren we o.a. de mooie gebouwen Ca' Pesaro, Ca' d'Oro en Ca' Rezzonico, de wereldberoemde Rialto brug, enkele mooi gedecoreerde kerken en uiteindelijk het San Marco Plein, waar we zoals elke doorsnee toerist onze ontdekkingstocht van deze oude stad beginnen.

venetie toren campanile

Pictures - foto's van Canal Grande en toren Campanile in Venetië in Italië


Het is net 9u00 gepasseerd wanneer we voet aan wal zetten en er staat al een zeer lange rij aan de basiliek aan te schuiven. We besluiten daarom om eerst de Campanile (8 EUR per persoon), de hoge toren op het San Marco plein, te bezoeken zodat we van bovenaf een beter beeld kunnen krijgen over de opbouw van de stad. Ondertussen pikken we ook nog het klokkenspel mee van de Torre dell'Orologio, die elk uur slaat.

venetie san marco plein

Pictures - foto's van het San Marco plein, Santa Maria della salute en Canal Grande in Venetië in Italië


Eens we terug beneden zijn, bezoek we het indrukwekkende 14e - 15e eeuwse dogenpaleis (20 EUR voor combiticket voor de vier San Marco musea). Dit is echt een must voor elke cultuurliefhebber die zowel houdt van architecturale pracht als indrukwekkende schilderijen. Het gebouw bulkt werkelijk van imposante muur- en plafondschilderijen van bekende 16e eeuwse Venetiaanse kunstenaars zoals Veronese en Tintoretto. Dit museum is dubbel en dik zijn geld waard!

venetie dogenpaleis

Pictures - foto's van het san-marco-plein en Dogenpaleis in Venetië in Italië


Wanneer we het dogenpaleis rond 11u00 terug buiten stappen, staan er nog steeds vrij veel mensen aan te schuiven aan de basiliek. Toch besluiten we om de rij te vervoegen omdat dit als één van de topbezienswaardigheden van Venetië wordt beschouwd. Eens we eindelijk binnen zijn, worden we geconfronteerd met de hypocrisie en commercialisering van de Katholieke Kerk. Alle vrouwen met onbedekte schouders en benen moeten zich zedig bedekken vooraleer ze de kerk mogen betreden (doeken kunnen aangekocht worden aan 1 EUR per stuk). Mannen in mouwloze shirts en shorts mogen daarentegen wel zonder problemen de kerk in! Je kan de basiliek gratis bezoeken, maar er wordt wel apart inkomgeld gevraagd om de schatkamer, de Pala d'Oro en de Loggia te betreden. Het interieur van de basiliek is eerder aan de donkere en sombere kant, dus bedanken wij vriendelijk om deze extra investering te maken.

Na de basiliek trekken we naar het Museo Correr dat ook op het San Marco plein gelegen is. Hier krijgen we een beeld hoe de rijke adel in Venetië leefde in de 16e en 17e eeuw. Ook nu krijgen we enkele architecturale pareltjes voorgeschoteld. Vervolgens gaat het traject automatisch over in het archeologische museum en de Biblioteca Marciana (inclusief combiticket), die zeker ook een bezoekje waard zijn.

venetie basiliek

Pictures - foto's van de basiliek, Dogenpaleis en Canal Grande in Venetië in Italië


Ondertussen is het 14u00 gepasseerd en hebben onze vermoeide benen genoeg van trage museumbezoeken. Via smalle straatjes en pittoreske bruggen vinden we verrassend vlot onze weg naar het gezellige Campo Santo Stefano, waar we ons een schaduwrijk plaatsje toekennen op één van de vele terrasjes. We betalen hier 10 EUR voor een grote pint en een frisdrank, wat redelijk democratische prijzen zijn voor een uitermate toeristische stad.

venetie museo civico correr

Pictures - foto's van Museo Civico Correr, gondel varen op de kanalen, Ponte de Rialto en Santa Maria Della Salute in Venetië in Italië


Vervolgens brengen we op het uiterste puntje van Dorsoduro nog een bezoekje aan de mooie kerk Santa Maria della Salute (gratis) vooraleer we de Vaporetto terugnemen naar Piazzale Roma. De terugweg duurt vrij lang door de vele tussenstops en wordt danig verstoord door een huilende baby, maar alsnog slagen we erin om opnieuw met volle teugen te genieten van alle prachtige gebouwen die we onderweg op Canal Grande passeren.

venetie canal grande

Pictures - foto's van Torre Dell Orologio, gondel varen en het Canal Grande in Venetië in Italië


Eens we terug de buurt van ons hotel in Santa Croce zijn aangekomen, gaan we op zoek naar een gezellige en betaalbare eetgelegenheid. Gelukkig is het aanbod in dit district ruim voldoende en kunnen we voor minder dan 50 EUR met twee personen heerlijk dineren.

Onderweg naar ons hotel passeren we nog een uitnodigende bacaro (wijbar) waar we niet aan kunnen weerstaan om een glas te drinken, maar nadien is onze pijp uit en zoeken we gauw ons bedje op in hotel Al Sole.


Dinsdag 01/08

Met de Vaporetto over het Canal Grande naar Gallerie dell' Accademia, lunchen op Campo Santo Stefano, gondel varen onder de Ponte Di Rialto en bezoek aan het huis van Cassanova


Na een lekker ontbijtje op de binnenkoer tussen de koerende duiven die continu op de loer liggen om een kruimeltje van je bord te pikken, beginnen we vol frisse moed aan een nieuwe ontdekkingstocht door Venetië.

We nemen terug de Vaporetto boot over het wondermooie Canal Grande en stappen af aan de halte vlak voor Gallerie dell' Accademia. De buitenkant van het gebouw stelt niet zoveel voor, maar het herbergt wel 500 jaar Venetiaanse schilderkunst van grootmeesters als Bellini, Veronese, Tintoretto en Titiaan (12 EUR per persoon). Fervente kunstliefhebbers kunnen hier ook nog een hoofdtelefoon (6 EUR) huren, maar wij geven liever zelf onze eigen interpretatie aan de vele (soms bizarre) kunstwerken. Verder loopt er in een bijgebouw ook nog een expositie van een hedendaagse schilder, maar die zit duidelijk in zijn 'roze periode' en de meeste doeken zijn haast kinderlijk getekend. Deze 'kunstenaar' kan ons echt niet bekoren!

venetie gallerie dell accademia

Pictures - foto's van Gallerie dell' Accademia en Canal Grande in Venetië in Italië


Na het verlaten van het museum hebben we al een klein hongerke en steken we via de Ponte dell' Accademia het Canal Grande over om op Campo Santo Stefano te gaan lunchen. Het is vandaag broeiend heet, dus zoeken we ons een schaduwrijk terras uit. Onder het genot van een koel drankje en lekker eten, zien we een internationale mensenmassa de revue passeren. Je hoort hier werkelijk alle talen!

Vervolgens wandelen we via pittoreske steegjes, gezellige pleintjes en diverse bruggen naar Ponte Di Rialto, de wereldberoemde brug over het Canal Grande en, na het San Marco plein, de belangrijkste toeristische trekpleister van Venetië. Het is er een drukte van jewelste en iedereen wil hier de ultieme vakantiefoto maken.

venetie ponte de rialto

Pictures - foto's van Ponte Di Rialto, San Marco plein, Basiliek en Ponte Dell Accademia in Venetië in Italië


Ook wij bezwijken uiteindelijk voor de platte commerce en het argument dat je niet in Venetië bent geweest als je niet met een gondel hebt gevaren. We betalen dan ook met de glimlach 80 EUR (max. 6 personen per gondel) voor een ritje van 30 minuten. We starten op het Canal Grande en varen de Rialtobrug onderdoor. Vervolgens slaat de gondelier één van de kleinere zijkanaaltjes in en zie je plekjes waar je als voetganger niet geraakt. We passeren zelfs de vroegere woning van Cassanova! Na een klein half uurtje dobberen is het uit met de pret en meren we terug aan. Al bij al toch een zeer leuke ervaring die een positieve bijdrage aan onze reis levert.

venetie brug der zuchten

Pictures - foto's van de brug der zuchten, het huis van casanova en Venetiaanse maskers in Venetië in Italië


Daarna lopen we via de vele gezellige winkelstraatjes naar Ca d'Oro (Galleria Frachetti), een museum dat volgens onze reisgids een aantal mooie kunstwerken moet herbergen (13 EUR per persoon). Aan de ingang blijkt echter dat de huidige tentoonstelling vooral tapijten bevat. Daar hebben we niet meteen interesse in, dus beslissen we om dit museumbezoek te skippen.

We beslissen dan maar om met de vaporetto terug richting San Marco plein te varen, waar we een korte wandeling maken langs het drukke Riva degli Schiavoni, een brede promenade langs het water met uitnodigende (maar helaas ook dure) terrassen. Aangezien hier echter geen streepje schaduw te bespeuren valt en de zon nog altijd broeierig heet op onze huid schijnt, vluchten we al snel in één van de smalle schaduwrijke steegjes. Op goed geluk komen we uit op Campo san Zaccaria, waar we onze dorst lessen met een verfrissende 'Spritz', een lokaal drankje dat bestaat uit prosecco, spuitwater en Aperol (zoet) of Campari (bitter).

Daarna trekken we nog een laatste keer naar het San Marco plein om de prachtige gebouwen voor eeuwig in ons geheugen op te slaan. De verhalen over de gigantisch dure prijzen voor een drankje op de centrale terrassen zijn trouwens waar. Voor een koffie betaal je hier gemakkelijk 11 EUR en voor een gin tonic zelfs 20 EUR, zo maar eventjes het viervoudige van de normale prijs in de rest van Venetië!

Tot slot gaan we op zoek naar een leuke eetgelegenheid om onze dag in schoonheid af te sluiten. We passeren zeer veel mooie winkels en enkele leuke bars, maar vinden lange tijd geen restaurant dat ons echt aanspreekt. Na een tijdje wandelen komen we toevallig weer terecht op Campo Santo Stefano, waar we dan maar opnieuw plaats nemen op één van de vele uitnodigende terrassen. Dit wordt sowieso ons lievelingsplein van deze wondermooie stad!

venetie sfeerbeeld

Pictures - foto's van Canal Grande en sfeerbeelden in Venetië in Italië


Nadat we ons buikje hebben rond gegeten, nemen we nog een laatste keer de vaporetto naar Piazzale Roma, waar we aan één van de kiosken nog een slaapmutsje nemen. Eens op de kamer aangekomen, spoelen we alle zweet van ons lijf en willen we nog even online gaan om de nieuwtjes van het thuisfront te weten te komen. Helaas zijn er voor de tweede dag op rij problemen met de WIFI en kunnen we niet inloggen. Slechte punten voor hotel Al Sole!


Woensdag 02/08

Musea Scuola Grande di San Rocco en kerk Santa Maria Gloriosa dei Frari met de terugvlucht van Treviso naar Zaventem


Het is alweer onze laatste dag in deze wondermooie stad Venetië. Na een verkwikkende douche en een lekker ontbijtje rommelen we onze bagage bij elkaar en checken we rond 9u00 uit bij hotel Al Sole, waar we nog 21 EUR aan toeristenbelasting dienen te betalen (3,5 EUR per dag/persoon). Onze koffertjes mogen we naast de receptiedesk stockeren tot we effectief vertrekken. Handig!

We beslissen om nog een laatste bezoek te brengen aan één van de vele musea en kiezen voor de Scuola Grande di San Rocco, het overdadig versierde hoofdkwartier van het rijkste broederschap uit de 15e eeuw. Alle 54 schilderijen zijn van de hand van grootmeester Tintoretto en hij deed er in totaal 23 jaar over om dit levenswerk te voltooien. De grote kapittelzaal hangt werkelijk vol met prachtige schilderijen waar je in principe uren naar kan kijken. De bestuurskamer wordt dan weer gedomineerd door het reusachtige schilderij waarin de kruisiging van Christus majestueus wordt weergegeven. Dit museum Scuola Grande di San Rocco is echt een must voor elke kunstliefhebber.

venetie scuola grande di san rocco

Pictures - foto's van het musea Scuola Grande di San Rocco in Venetië in Italië


Vlakbij de Scuola Grande di San Rocco ligt de Santa Maria Gloriosa dei Frari, het machtscentrum van de Franciscanen en de op één na grootste kerk van de stad. Het imposante gebouw herbergt o.a. schilderijen van Titiaan, Donatello en Bellini. Verder zijn er ook nog een aantal mooie beeldhouwwerken te bewonderen.

venetie santa maria gloriosa dei frari

Pictures - foto's van Scuola Grande di San Rocco en Santa Maria Gloriosa dei Frari in Venetië in Italië


Om deze geweldige citytrip van Venetië in Italië in schoonheid te beëindigen, bestellen we nog een verfrissend glaasje Spritz en een lekkere pizza op een gezellig terras. Veel Italiaanser kan het niet meer worden! En om de reis volledig 'af' te maken, kopen we nog een mooie handtas in één van de vele lederzaken. In België betaal je minstens dubbel zoveel voor dergelijke kwaliteit.

Na deze geslaagde en alweer broeierige voormiddag is het helaas tijd om de bagage op te pikken en naar de bushalte op Piazzale Roma in Venetië af te zakken. Omstreeks 13u00 vertrekken we in een superhete bus richting Treviso in Italië, waar we na 45 minuutjes rijden arriveren.

venetie san rocco

Pictures - foto's van Santa Maria Gloriosa dei Frari en San Rocco in Venetië in Italië


Treviso in Italië is eerder een kleine, lokale luchthaven met enkele winkeltjes en snackbars, maar verder valt hier weinig te beleven. Aangezien we een ruime marge in ons schema hebben ingebouwd, hebben we dus tijd zat om ons 'naar Belgische weersomstandigheden' om te kleden. Vervolgens rest ons enkel geduldig af te wachten tot onze vlucht naar Brussel met bijhorende gate op het scherm verschijnt.

In de vertrekhal van Treviso is het bijzonder warm en staan we met honderden mensen in lange rijen aan te schuiven. Helaas staan hier geen stoelen meer en tot overmaat van ramp zien we op het scherm onze vertrektijd telkens met een aantal minuten vertragen. Zeer frustrerend en vermoeiend! Na een klein uurtje staand en zwetend wachten mogen we eindelijk aan boord van het Ryanair toestel. Gelukkig kunnen we daarna van Treviso snel opstijgen en landen we na 1,5 uur vliegen met een zeer harde bonk op Zaventem. Even denken we dat deze brute landing schade aan het vliegtuig heeft toegebracht, maar gelukkig kunnen deze toestellen wel tegen een stevige schok.

Op de parking van Zaventem staat het transferbusje ons al op te wachten en worden we een tiental minuutjes later netjes voor de ingang van Car Hotel in Zaventem afgezet. We rekenen snel af (56 EUR voor 4 dagen overdekte parking) en zetten vervolgens in de regen koers richting Antwerpen.
Like en deel het reisverhaal met foto's van Venetië in Italië met je vrienden op Facebook

Nuttige informatie:Noodnummers in Venetië in ItaliëMedische informatie Venetië in Italië:


inenting

Het tijdsverschil in Venetië in Italië t.o.v. België:Taalgebruik:Elektriciteit:Fooien:Kledij:


Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne