www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website voor duiken
in Antwerpen - Deurne


leren duiken deurne antwerpen

Duiken met haaien in Jupiter Florida en Universal Studios in Orlando


engelse vlag
English - Engels
onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Florida in de USA en duiken in Jupiter met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage adc diving antwerpen deurne activiteiten waar leren duiken antwerpen deurne kalender duiken meteo duiken goes zeeland oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren duiken antwerpen deurne pictures duiken reizen duikdocumenten links_duiken contact leren duiken antwerpen deurne


Reisverhaal duiken in Jupiter in Florida USA met tijger, citoen stier en hamer haaien, Harry Potter en Jurassic Park in Universal Studios in OrlandoWaar kan je met haaien duiken in Jupiter in Florida in de USA?


map jupiter florida usa


Info over Jupiter Florida:De meest voor ons Europeanen onbekende duikplaatsen in Jupiter, heeft een massa gigantische haaien, waaronder stier, citroen, hamer, tijger en verpleegsterhaaien in de Atlantische Oceaan rondzwemmen. De hoogste tijd dus om als fervente duikers een reis naar Jupiter in Florida de USA te organiseren om met de grote predators van de Oceanen te gaan duiken. Vanaf juni komen er ook zijdehaaien, schaduwhaaien en zandbankhaai voor.

jupiter florida usa
orlando universal studiosAlgemene info over duiken - scuba diving in Jupiter met haaien - sharksDuiken - scuba diving in de USA - Florida - Jupiter is enkel geschikt voor zeer ervaren stromingsduikers vanaf een boot. Op diepte blijven tijdens het duiken in de blauwe moet een automatisme zijn. Zichzelf kunnen behelpen bij zware weersomstandigheden is een absolute must en paniekaanvallen zijn uit den boze. Een pilletje tegen zeeziekte is zeker aan te raden, tenzij je sterke zeemansbenen hebt. De instructies zeer goed opvolgen is van belang voor je eigen veiligheid en die van de anderen. Het is ook aan te raden om met voldoende nitrox boven te komen aangezien er zware golfslag kan zijn.

Wanneer je gaat duiken met haaien - shark diving met Scuba Works in Florida Jupiter moet je rekening houden met een aantal huisregels: er worden geen deco duiken gemaakt, er wordt maximaal gebruik gemaakt van nitrox, de nitrox wordt nagemeten met hun tweede (te ijken) zuurstofanalyser, het analyse logboek dient ingevuld te worden, er wordt steeds een doorgedreven briefing gegeven en je bent altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid.

De maximale nitrox ppO2 wordt gegeven om een maximale duiktijd te kunnen garanderen. De flessen zijn zeer goed gevuld, tot ongeveer 260 à 270 bar nitrox. Normaal wordt er 45 minuten per duik gerekend, maar een uur duiken is zeker ook haalbaar.

De watertemperatuur bedraagt de tweede helft van april tussen de 24 en 26°C. Een 5mm duikpak, botjes, verplichte handschoenen en kap zijn hierbij voldoende warm.

De boot van Emerald Charters is ruim, comfortabel en goed uitgerust om te duiken. De schipper dropt zeer goed en heeft zeer veel ervaring met het recupereren van duikers in de soms zware Atlantische Oceaan. Iedereen krijgt aan boord een vaste plaats toegekend, wat een beetje tegendraads werkt wanneer je als eerste op de boot stapt en de achterste plaats toegewezen hebt gekregen. Op die manneer hinder je continu de andere duikers die nog moeten passeren.

De ladder achteraan de boot is gemaakt van dikke buizen met zachte rubber rond, zodat je goede grip hebt en je blote voeten geen pijn kan doen. De ladder ligt diep genoeg in het water, maar toch moet je bij golfslag en deining voorzichtig blijven wanneer je uit het water komt.

Water, cola en cola light zijn overvloedig aan boord aanwezig. De hongerige magen worden rijkelijk gevuld met crackers, vers fruit, een koek en een lekkere, zeer goed gevulde dikke boterham met groenten en wel 200 gr ham.

Randy and Joshua zijn de duikleiders en werken voor het materieel samen met Scuba Works. Ze hebben zeer veel ervaring met duiken - scuba diving met haaien - sharks. Zij doen al het mogelijke om de haaien - sharks te lokken, hen bij de duikers te houden en ze voor de camera's te brengen, maar bovenal proberen ze het duiken - scuba diving in veilige omstandigheden te laten verlopen.

De duikflessen en lood worden gehuurd en de nitroxvullingen koop je bij Scuba Works. Het is hier (net zoals in België) normaal dat iedereen zijn eigen materiaal bij heeft. Een tank en lood zijn daarom nooit in de duikprijs (US $100 + tax per dag voor 3 duiken) inbegrepen. Duikmateriaal huren is in verhouding zeer duur en je kan best vragen naar een korting als je meerdere dagen duikflessen en lood wil huren (US $20 per dag). Daarbovenop dien je ook nog eens US $21,5 per duikfles nitroxmengsel/ademgas bij te rekenen. Je moet bovendien zelf je eigen en gehuurde materiaal naar de boot rijden, daar afladen en aan boord brengen. Wil je het laten doen, dan kost dat US $50 per dag!

De medewerkers van de boot zijn vrijwilligers en werken op basis van fooien. Voor ons is dit even wennen en de fooi bedraagt gewoonlijk US $10 per duik. Je dient dus US $30 per dag bij de rekening te tellen en zelf aan de begeleiders af te geven. Ze hebben ons wel geholpen met de duikflessen naar de straat te brengen en in de auto te leggen.

Op 50m van de boot ligt een gratis hotelparking waar we de auto achterlaten (wel ticketje bijhouden om er terug af te kunnen rijden).

In de duikschool staan baden klaar om te spoelen en je kan er je duikgrief laten drogen tot de volgende dag.

Jupiter en Florida in het algemeen zijn zeer dure omgevingen omdat veel welgestelde gepensioneerden hier komen overwinteren. Voorzie dus zeker een ruim budget voor logement, eten en vertier.


Reisverhaal duiken in Jupiter Florida USA met tijger, citoen, stier en hamer haaien, Harry Potter en Jurassic Park in Universal Studio's in OrlandoNet zoals de twee voorgaande jaren trekken we dit voorjaar opnieuw naar het mooie stadje Jupiter in Florida de USA om met fotogenieke grote haaien te duiken in de Atlantische Oceaan. In Florida - Orlando brengen we een bezoek aan Harry Potter en Jurassic Park in Universal Studio's. De Universal Studio's zijn de moeite waard om te bezoeken als je in Florida bent. De Universal Studio's zijn mooie themaparken.


Donderdag 12 april 2018:

Met Swiss Air van Schiphol naar Miami Florida in de USAAangezien onze eerste vlucht al om 9u45 gepland staat, zijn we gisterenavond reeds afgezakt naar Schiphol en slapen we een nachtje in het Ibis Budget hotel (111 EUR voor formule Park, Sleep, Fly). Op die manier hoeven we niet midden in de nacht op te staan, hebben we meteen een (gratis) parking voor onze wagen en kunnen we meer ontspannen aan onze reis beginnen.

Dit jaar vliegen we niet met KLM (geen gratis bagage meer naar USA!), maar opteren we voor Swiss Air, een vliegtuig maatschappij waar we nog nooit mee hebben gevlogen. We vertrekken weliswaar met een half uur vertraging, maar maken onderweg wat tijdwinst waardoor we toch nog aardig op tijd in het groene Zurich landen. Bij het verlaten van het vliegtuig krijgt elke passagier ook nog een chocolaatje aangeboden. Leuke attentie, maar de Belgische chocolade is toch lekkerder! Na een korte transittijd stijgt onze tien uur durende vlucht naar Miami in Florida de USA omstreeks 14.00 op en kan het aftellen beginnen. Swiss Air scoort zeker goed inzake stoelcomfort, maaltijden, gratis alcoholische drankjes en uitmuntende service van het cabinepersoneel. Het enige minpuntje voor ons is het beperkte filmaanbod (veel Aziatische films), maar da's persoonlijke smaak natuurlijk.

Rond 18.00 plaatselijke tijd landen we veilig in Miami florida de USA, waar tot onze grote verbazing een zeer korte rij staat aan te schuiven bij de immigratieloketten. Ook onze bagage rolt vrij snel van de band, waardoor we in een minimum aan tijd aan de balie van Avis staan om onze huurwagen op te halen. Daar krijgen we net als vorig jaar het 'aantrekkelijke' voorstel om mits een opleg van $10 per dag een upgrade te nemen naar een grotere wagen. We bedanken vriendelijk voor het aanbod, maar dan krijgen we te horen dat de gereserveerde Ford Focus niet meer voorradig is en we dus een andere wagen uit dezelfde prijsklasse krijgen toebedeeld. Het blijkt echter een VW Beetle te zijn, die slechts twee deuren heeft en een zeer kleine koffer. We gaan in discussie met de baliebediende en argumenteren dat we voor een wagen met vier deuren hebben betaald. Na een tijdje aandringen en geduldig wachten, krijgen we uiteindelijk een gratis upgrade naar een Nissan Altima Sedan.

Vervolgens rijden we naar het nabij gelegen Regency Hotel (108 EUR), waar we naar goede traditie onze eerste nacht in Florida doorbrengen.


Vrijdag 13 april 2018:

Van Miami naar Jupiter in FloridaDeze dag verloopt volgens eenzelfde stramien als de twee voorgaande jaren. We slapen lekker uit, genieten van een uitgebreid ontbijt en zetten dan koers richting Jupiter, dat ca 150km ten noorden van Miami in Florida ligt. We vermijden zoveel mogelijk de saaie autostrades en cruisen relax langs de magnifieke Art Deco gebouwen van de wereldberoemde Ocean Drive en de imposante flatgebouwen van Miami Beach. Omstreeks 14u30 arriveren bij het vertrouwde Best Western Intercoastal Hotel (671 EUR voor 7 nachten) in Jupiter, waar we tot onze vreugde vaststellen dat de badkamers volledig zijn gerenoveerd. Wat gaan we genieten van onze ruime inloopdouche!

Vervolgens kloppen we aan bij Scuba Works, waar we net zoals de voorgaande jaren onze stalen nitrox duikflessen ($21,5 per fles) huren. De duikflessen zijn altijd zeer nauwkeurig gevuld met het nodige zuurstofpercentage en de druk in de stalen duikflessen bedraagt steeds 260 à 270 bar, wat ruim voldoende is om haaienduiken te maken. Oorspronkelijk was er afgesproken dat we het lood zouden kopen (ca $75 voor 9kg) omdat dit (vreemd genoeg) goedkoper zou uitkomen dan zes dagen gewichten huren ($20 per dag), maar uiteindelijk zien ze het absurde van de zaak in en willen ze ons toch een deftige reductie van 50% op de huurprijs toekennen, zodat we nadien het lood nergens moeten 'dumpen'. We mogen ook elke dag gebruik maken van hun spoelbakken en rekken om het duikmateriaal te reinigen en te laten drogen. Fijne service van Scuba Works!

's Avonds willen we ons tegoed doen aan een enorme portie krabbenpoten in het Rustic Inn Crabhouse, maar jammer genoeg blijkt dit restaurant (voor onderhoud of voorgoed?) gesloten. We opteren dan maar voor het nabijgelegen Jetty's Waterfront Restaurant. Helaas zit de zaak tjokvol en is er geen plaats meer op het terras met zicht op de vuurtoren. We laten het echter niet aan ons hart komen en genieten van de heerlijke visgerechten.


Zaterdag 14 april 2018:

Duiken in Jupiter Florida met citroenhaaien, verpleegsterhaaien, hamerhaaien en een tijgerhaaiVanaf vandaag staan er zes duikdagen in de Atlantische Oceaan op het programma, waarbij we vooral op zoek gaan naar grote haaien. Ook dit jaar duiken we met Emerald Charters, die gevestigd zijn in Jupiter - Florida en gespecialiseerd zijn in haaienduiken ($100 per weekdag en $125 in het weekend - drie duiken per dag). In deze regio van de Atlantische Oceaan komen voornamelijk citroenhaaien, stierhaaien, tijgerhaaien, verpleegsterhaaien en hamerhaaien voor. Als het water warmer wordt, verdwijnen de hamer- en tijgerhaaien en zie je meer schemerhaaien, zandbankhaaien en zijdehaaien. Jupiter in Florida is gedurende bepaalde periodes eveneens een doortochtgebied voor de witte haai en de zwartpunt open oceaan haai.

Het ideale seizoen om zoveel mogelijk tijger- en hamerhaaien te spotten, loopt van half maart tot maximaal de eerste week van april. Helaas is die periode al volledig volgeboekt bij Emerald Charters, waardoor we genoodzaakt zijn wat later in het (warmere) seizoen te duiken.

De eerste duik van de dag maken we op het wrak Bonaire. Tien citroenhaaien, één stierhaai en twee verpleegsterhaaien vergezellen ons de hele tijd. Een mooi begin van deze duikreis!

De Atlantische Oceaan is vandaag vrij woelig en de hevige deining maakt al meteen twee slachtoffers wanneer we uit het water komen. Na tien minuten over en weer wiegen, slaan nog twee andere mededuikers groen uit. Gouden tip: als je niet zeker weet of je stabiele zeemansbenen hebt, is het altijd beter om op voorhand medicatie tegen zeeziekte te nemen!

De tweede en derde duik gaan door op een ander wrak. Zes citroenhaaien, twee verpleegsterhaaien, één tijgerhaai, twee hamerhaaien en twee grote tandbaarzen laten zich in volle glorie bewonderen. In tegenstelling tot de vorige twee jaren mag ik helaas het wrak niet verlaten omdat onze groep te groot is en er een aantal minder ervaren duikers tussen zitten. De haaien lijken in deze periode trouwens ook iets wilder. Elke paniekerige reactie van een duiker, het niet naleven van de regels of een tijgerhaai even uit het oog verliezen, kan leiden tot onaangename verrassingen en dat wil Emerald Charters uiteraard kost wat kost vermijden. Safety first! De divemaster tracht wel de tijgerhaai steeds naar de camera's te lokken zodat we goede foto's kunnen maken, maar ik zit jammer genoeg niet altijd in de juiste positie om het ultieme plaatje te schieten.

Als leuke afsluiter van de dag spotten we nabij de aanlegsteiger van Emerald Charters een manatee met jong. Helaas verdwijnt het dier even snel dan het gekomen is en kunnen we het niet op de gevoelige plaat vastleggen.


Duiken met tijger en citroenhaaien 1


tijger, citroenhaaien

Pictures - foto's duiken met tijger en citroenhaaienZondag 15 april 2018:

Duiken in Jupiter Florida met citroenhaaienEr staat vandaag veel wind om gemakkelijk te duiken in Jupiter Florida, waardoor we op de boot redelijk door elkaar worden geschud en medicatie tegen zeeziekte zeker geen overbodige luxe is. We moeten alle duikmateriaal ook zeer goed vastmaken om te voorkomen dat iemand blauwe tenen of pijnlijke schenen oploopt. Wanneer we eindelijk de duikplaats bereiken, wordt de wind zelfs nog heviger en de golven nog hoger.

Tijdens de eerste duik gaan we vooral op zoek naar tijgerhaaien omdat deze prachtige, grote dieren het meest tot de verbeelding spreken. Doordat tijgerhaaien zeer nieuwsgierig van aard zijn en je vanuit onverwachte hoek kunnen benaderen, moet de grote groep duikers weer braaf aan de rand van het wrak blijven hangen. Helaas zien we deze keer geen enkele tijgerhaai, maar krijgen we wel het gezelschap van zes vrij agressieve citroenhaaien, een reuzenschildpad en twee grote tandbaarzen.

Gedurende deze duik wordt onze divemaster door een citroenhaai in zijn rechter bovenarm gebeten. Doordat hij zijn armen steeds tegen zijn lichaam houdt tijdens het duiken, is het gelukkig 'maar' een bijtwonde van enkele puntige tanden. Sowieso moet hij hiermee naar het hospitaal en dient hij een tijdje antibiotica te slikken omdat de diepe steekwonde niet volledig kan ontsmet worden en haaienbeten vaak resulteren in ontstekingen door de organismen die in de haaienbek aanwezig zijn.

Wanneer we na onze eerste duik boven komen, is de Atlantische Oceaan nog veel wilder geworden. De eerste zieken hangen al meteen overboord en de meeste anderen zullen het waarschijnlijk ook niet lang meer volhouden. Blijkbaar nemen Amerikanen geen medicatie tegen zeeziekte. Ik hou in elk geval mijn pilletjes binnen handbereik en voel me (voorlopig?) opperbest!

De tweede duik maken we opnieuw op dezelfde duikplaats. Gisteren zagen we hier de hele tijd een tijgerhaai en twee hamerhaaien, maar vandaag geven die beestjes forfait. Gelukkig passeren er wel nog enkele fotogenieke citroenhaaien.

Bij het bovenkomen, is het voor sommige duikers moeilijk om aan boord te geraken. De boot van Emerald Charters is een echte speelbal geworden op de hoge golven van de Atlantische Oceaan. We kunnen zelfs niet blijven zitten zonder ons vast te houden. De zeezieken krijgen het zwaar te verduren en moeten opletten dat ze niet overboord vallen. Omwille van veiligheidsredenen wordt de derde duik geannuleerd en beslist de kapitein terecht om terug naar het vasteland te varen. Jammer, maar uiteraard primeert de veiligheid.

De extra vrije tijd die we nu hebben gekregen, vullen we op door een kleine wandeling te maken naar de gezellige jachthaven van Jupiter in Florida. Het bulkt hier werkelijk van de prachtige grote jachten en we kijken onze ogen uit. Op de terugweg naar het hotel merken we in het kanaal een dolfijn op, die blijkbaar zonder enige moeite tegen de sterke stroming zwemt. Mooie afsluiter van dit tochtje!

In de late namiddag worden we via de diverse TV-stations doorlopend ge´nformeerd over het naderende onweer dat deze avond over de regio zal trekken. Volgens de radarbeelden zit Jupiter in Florida net op het randje van het slechte weer en omstreeks 20.00 worden we effectief getrakteerd op een indrukwekkend klank- en lichtspel. Gelukkig blijven we bespaard van echt hondenweer en andere desastreuze gevolgen!


Duiken met tijger en citroenhaaien 2


tijger, citroenhaaien

Pictures - foto's duiken met tijger en citroenhaaienMaandag 16 april 2018:

Bezoek aan het Miami Seaquarium in FloridaDoor het onweer van gisteravond en de bijhorende stevige wind zijn de vaarcondities vandaag onvoldoende om uit te varen en te duiken. Deze duikdag valt daardoor volledig in het water, maar gelukkig zijn er in Florida genoeg andere leuke dingen te beleven om deze vrije dag mee op te vullen.

We besluiten om een bezoekje te brengen aan het Miami Seaquarium in Florida, dat op een eilandje ten zuiden van Miami ligt. Na een rit van ca 1,5 uur komen we omstreeks 11.00 op onze bestemming aan. Aan het aantal auto's op de parking ($10) van het Miami Seaquarium kunnen we afleiden dat er gelukkig niet al te veel volk aanwezig is.

Nadat we ons ticket van het Miami Seaquarium in Florida hebben gekocht ($46 per persoon), reppen we ons meteen naar het grote bassin voor de 'Flipper Show'. Zes dolfijnen tonen hun allermooiste kunstjes, maar uiteindelijk blijven we toch een beetje op onze honger zitten omdat de spectaculaire sprongen tot een minimum beperkt blijven. Teveel blabla en te weinig boemboem!

Daarna begeven we ons naar de Golden Dome in het Miami Seaquarium voor een leuke zeeleeuwenshow. Deze voorstelling is enerzijds grappig, maar ook wel educatief met een link naar milieubewust recycleren van afval. De aanwezige kinderen gaan in elk geval helemaal mee in het verhaal en beleven een leuke tijd.

Volgende punt op ons programma is de 'Killer Whale & Dolphin Show'. De 50-jarige orka Lolita geeft samen met twee witgestreepte dolfijnen in een relatief klein bassin een klassieke voorstelling, waarbij de eerste rijen toeschouwers vakkundig worden nat gesplasht. Het koele water is voor de meesten duidelijk een welkome verfrissing! Wij genieten vooral van de orka zelf; wat een kracht en elegantie! Daarnaast is het echter ook een triestig zicht dat dit machtig dier in zo'n klein bassin in gevangenschap moet doorbrengen.

Om 14.00 trekken we naar de 'Top Deck Dolphin Show' voor onze laatste voorstelling van vandaag. Ook nu maken de dolfijnen indrukwekkende acrobatische sprongen, maar het geheel blijft toch wat braafjes en inspiratieloos. De shows van Seaworld zijn duidelijk veel spectaculairder en hebben een veel hoger entertainment gehalte.

Tussen en na de voorstellingen brengen we ook nog een bezoekje aan het aquarium met tropische vissen, de pinguins en uiteraard aan de gekwetste manatees (zeekoeien), die hier in alle rust van hun verwondingen kunnen herstellen. Wanneer ze volledig gerecupereerd zijn en al hun kracht hebben herwonnen, worden ze uiteindelijk teruggebracht naar hun natuurlijke habitat. Mooi initiatief!

We sluiten deze amusante dag af bij het bassin met roggen, die ook mogen aangeraakt worden. Ze voelen zeer zacht en zijdeachtig aan. Op bepaalde momenten kunnen bezoekers ook wat eten kopen om de roggen te voederen. We besteden met een grote glimlach $5 voor een achttal scampi's en worden vervolgens gepromoveerd tot lievelingen van de roggen want ze komen massaal hun hapjes oppikken. Sommige beestjes zijn zo enthousiast dat ze gedeeltelijk uit het water komen, zodat we hen nog beter kunnen bewonderen en strelen. Echt een unieke ervaring en onze naar vis geurende handen nemen we er met alle plezier bij!

Rond 16.00 vatten we de terugreis naar Jupiter in Florida aan. Ondertussen is het volle spits rondom Miami - Florida en stremt het verkeer, maar nooit staan we volledig stil zoals in Antwerpen of Brussel.


Het Miami Seaquarium in Florida


miami seaquarium

Pictures - foto's van het Miami Seaquarium in FloridaDinsdag 17 april 2018:

Duiken in Jupiter Florida met stierhaaien, citroenhaaien, hamerhaaien en een tijgerhaaiHet stormachtig weer van de afgelopen dagen in Jupiter Florida is helemaal voorbijgetrokken, waardoor het licht terug op groen staat om te gaan duiken met Emerald Charters. Wel wordt er nog veel segment en mist in het water verwacht, waardoor de zichtbaarheid tijdens het duiken beperkt zal zijn.

Tijdens de eerste rifduik in de blauwe willen we vooral stierhaaien spotten. En we hebben geluk want na enkele minuten komen de eerste stierhaaien reeds op het lokaas af. Aanvankelijk blijven de beestjes op redelijke afstand, maar na een tijdje komen ze zo dichtbij dat we meermaals hun indrukwekkende rij V-tanden kunnen tellen. Big Mama, de beroemdste stierhaai uit de omgeving, is deze duik ook van de partij. Tof dat we dit grote, robuuste dier van dichtbij kunnen bewonderen tijdens het duiken. Tijdens deze geslaagde duik krijgen we in totaal het gezelschap van zo'n acht stierhaaien. Dat smaakt naar meer!


Duiken met stierhaaien 3


stierhaaien

Pictures - foto's duiken met stierhaaienIn onze tweede duik dalen we opnieuw af naar een wrak om zo in optimale omstandigheden tijgerhaaien en hamerhaaien te kunnen spotten. We krijgen meteen het gezelschap van twee citroenhaaien, twee reuzentandbaarzen en een tijgerhaai die de naam Patrick draagt. Op het einde van de duik wordt het lokaas vastgemaakt en achtergelaten, zodat er een goed voedselgeurspoor wordt gemaakt om nog meer haaien te lokken.

Ook tijdens de derde duik willen we zoveel mogelijk tijgerhaaien en hamerhaaien spotten. Patrick, de jonge tijgerhaai van ca 3 meter groot, is nog steeds op de duikplaats aanwezig. Hij draait continu in cirkels rondom het lokaas en onze groep. In dergelijke situatie is het belangrijk om de tijgerhaai goed in het oog te houden aangezien hij wel eens vanuit onverwachte hoek toenadering durft zoeken en daarbij geen fysiek contact met de duikers schuwt. Rustig blijven, geen bruuske bewegingen maken en de tijgerhaai zachtjes op de kieuwen of snuit duwen is dan de beste manier om de tijgerhaai af te weren en jezelf veilig te stellen. Omwille van veiligheidsredenen moeten de meeste duikers van onze groep aan de rand van het wrak blijven hangen en mogen enkel de ervaren tijgerhaaiduikers (waaronder ikzelf) naar de bodem afzakken. Wie zien tijdens deze duik twee citroenhaaien en nog wat verder twee grote stierhaaien rondcirkelen.


Duiken met tijger en citroenhaaien 4


tijger, citroenhaaien

Pictures - foto's duiken met tijger en citroenhaaienWanneer we terug naar de jachthaven van Jupiter Florida varen, komen we ook nog een groepje dolfijnen tegen die wel zin hebben in een spelletje en continu rond de boot zwemmen en springen. De schipper van Emerald Charters ziet er de lol wel van in en maakt daarom nog enkele extra rondjes. We amuseren ons kostelijk met de mooie afsluiter van deze fantastische dag, die alweer een pak geweldige foto's heeft opgeleverd.


Woensdag 18 april 2018:

Duiken in Jupiter Florida met stierhaaien, citroenhaaien, een hamerhaai en tijgerhaaiVandaag staan opnieuw drie duiken op het programma. Door de windluwte is de Atlantische Oceaan in Jupiter Florida praktisch plat en de stralende zon zorgt voor veel lichtinval op zelfs 30 meter diepte. Heerlijke condities om er nogmaals een geweldige dag van te maken!

Onze eerste duik is opnieuw een rifduik waarbij we op zoek gaan naar stierhaaien. We zijn nog maar net in het water wanneer de allereerste stierhaai tevoorschijn komt. Nadien komen ook zijn vriendjes op het lokaas af en bevinden we ons in het tijdens het duiken gezelschap van een 10-tal stierhaaien. Onze camera's flitsen dat het een lieve lust is.


Duiken met stierhaaien 5


stierhaaien

Pictures - foto's duiken met stierhaaienDe tweede duik gaat terug door op een wrak waar we ons tegen de sterke stroming en al te opdringerige tijgerhaaien kunnen beschutten. Ook nu mogen enkel de zeer ervaren haaienduikers met de dive master mee naar beneden. Patrick de tijgerhaai is alweer snel van de partij en blijkt vandaag in een zeer hongerige en opdringerige bui te zijn. Daarnaast blijven vier citroenhaaien en twee reuzentandbaarzen continu in onze nabijheid. Op het einde van de duik blijft de kist met lokaas op de bodem staan, zodat er nog meer haaien op het geurspoor kunnen afkomen.

Ook de laatste duik verloopt via hetzelfde scenario. Er zijn nog enkele citroenhaaien bijgekomen en in de verte spotten we zelfs een hamerhaai, maar de angsthaas blijft helaas de nodige afstand bewaren. Op het einde wordt er in drift uitgedoken en moet iedereen achter de dive master en hoger dan het lokaas blijven om te vermijden dat we de haaien hun (vlucht)weg versperren.


Duiken met tijger en citroenhaaien 6


tijger, citroenhaaien

Pictures - foto's duiken met tijger en citroenhaaienDonderdag 19 april 2018:

Duiken in Jupiter Florida met stierhaaien, citroenhaaien, hamerhaaien en tijgerhaaienOp onze laatste duikdag in Jupiter Florida, zit het schip van Emerald Charters afgeladen vol met Mexicaanse duikers, die allemaal naar Jupiter - Florida zijn afgezakt om de ultieme haaienfoto's tijdens het duiken te kunnen schieten. Gelukkig spreken ze een aardig woordje Engels zodat we tijdens de overtocht en pauzes wat reiservaringen kunnen uitwisselen.

Tijdens onze eerste duik is het vooral de bedoeling om stierhaaien te spotten. Eens we op diepte zijn aangekomen, is het water opmerkelijk frisser dan de dagen voordien (we duiken in 23°C in plaats van 26°C). Een stevig mistgordijn en plankton verslechteren bovendien het zicht tot maximaal 20m. Vier stierhaaien duiken vrij snel in ons gezichtsveld op en een aantal ongeduldige fotografen laten zich onmiddellijk tot een gelijke diepte laten zakken om de dieren op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen. Dit heeft tot gevolg dat de stierhaaien steeds verder afdalen, waardoor fotograferen helaas onmogelijk wordt. Op de buitencirkel spotten we ook nog een mooie hamerhaai, maar het schuwe dier zorgt ervoor dat hij steeds op een veilige afstand van onze groep blijft.

De tweede duik staat dan weer volledig in het teken van tijgerhaaien. Iedereen moet van de dive master op het wrak blijven terwijl het lokaas wordt verspreid. We zien zes citroenhaaien en twee tijgerhaaien voorbij onze lens passeren. Ook deze keer blijft een hamerhaai op ruime afstand van de groep cirkelen. Op het einde van de duik wordt het lokaas terug achtergelaten om zo nog meer haaien te lokken.

Tijdens onze laatste duik krijgen we het gezelschap van negen citroenhaaien, één verpleegsterhaai, drie tijgerhaaien en twee hamerhaaien. De duik wordt vroegtijdig en al driftend met het lokaas beëindigd in de hoop zo de hamerhaaien dichterbij te kunnen lokken. Onze groep is helaas te groot en we maken te veel bewegingen. Hierdoor blijven de bange hamerhaaien in de buitencirkel hangen en is het zo goed als onmogelijk om een goede foto te maken. Jammer, maar het belangrijkste is dat we deze prachtige dieren toch vanop afstand hebben kunnen bewonderen. Aangezien het lokaas zich nu op ondiepe hoogte bevindt, stijgen de andere haaien gelukkig wel mee naar boven. Op 12m diepte is het mistgordijn en het plankton ook minder aanwezig zodat we volop mooie plaatjes kunnen schieten.

Na deze laatste duik wordt alle materiaal van de boot geladen en brengen we onze huuruitrusting terug naar de duikwinkel van Scuba Works in Jupiter Florida, waar we de medewerkers nogmaals bedanken voor hun goede service.

In de late namiddag zijn we ook nog genoodzaakt om langs het lokale Avis kantoor in Jupiter Florida te rijden, aangezien we nu pas hebben gemerkt dat de Avis baliebediende in Miami ons een aantal verzekeringen heeft aangerekend die we helemaal niet hadden gevraagd. Hierdoor zouden we op de laatste dag van onze vakantie bijna $300 extra moeten betalen. Schandalige praktijken! Aanvankelijk wil de lokale Avis bediende ons afwimpelen met het smoesje dat ze geen wijzigingen mag/kan aanbrengen, maar gelukkig kunnen we haar overtuigen met onze mail naar de centrale customer service dienst. Wat een gedoe toch altijd met Avis!


Vrijdag 20 april 2018:

Van Jupiter naar Orlando in Florida naar de pretparken van Universal StudiosWe permitteren het ons om wat langer te slapen en uitgebreider te ontbijten want vandaag staat er enkel een drie uur durende saaie rit van Jupiter naar Orlando in Florida op het programma. Hier zullen we de komende vier dagen de tiener in ons loslaten tijdens een bezoek aan de twee pretparken van Universal Studios. We hebben op voorhand onze tickets online geboekt via Undercover Tourist, waardoor we wel wat korting hebben gekregen, maar het is en blijft nog steeds een dure grap ($232 per persoon voor vier dagen).

Omstreeks 15.00 checken we in bij Best Western Orlando Gateway, waar we vriendelijk worden onthaald en ook meteen een informatiepakketje meekrijgen over de verschillende activiteiten en eetgelegenheden in Orlando. En dat zijn er heel veel want Orlando is eigenlijk één grote aaneenschakeling van pretparken, shops en restaurants. Kiezen is hier altijd verliezen!

Wanneer we de kamer binnenkomen, merken we meteen dat er een vieze geur hangt, die waarschijnlijk door de airco wordt veroorzaakt. We melden ons ongenoegen aan de receptioniste, die ons meteen een andere kamer aanbiedt. Wat een service!

In de late namiddag trekken we naar Disney Springs, waar je verschillende Disney gerelateerde winkels vindt, maar ook een cinemacomplex en diverse eetgelegenheden. We maken echter de fout om eerst de hele omgeving te verkennen en dan pas iets leuks te zoeken om te eten. Omstreeks 19.00 zitten alle restaurants overvol en bedraagt de wachttijd minstens 45 minuten. Er zit niets anders op dan met een drankje in de hand aan de ingang te wachten tot er een tafeltje vrijkomt. Door onze knorrende maag lijkt het eindeloos lang te duren!


Disney Springs


disney springs

Pictures - foto's Disney Springs in Orlando FloridaZaterdag 21 april 2018:

Een bezoek aan het pretpark Universal Island of Adventure in Orlando FloridaHet lijkt alsof Murphy er zich persoonlijk mee heeft bemoeid, maar voor de komende vier dagen wordt er hondenweer met regenbuien en zelfs kans op onweer voor Orlando voorspeld. Gelukkig blijft het wel warm met temperaturen boven 25°C. We zullen wel zien wat er op ons afkomt en laten ons niet te veel afschrikken door deze natte weerberichten.

Na een snel ontbijt in ons hotel ($9,95 per persoon) rijden we naar het pretpark Universal's Island of Adventure in Orlando Florida, dat nog geen twee kilometer verder gelegen is. Eerste koude douche van vandaag is de kostprijs van de parking, die maar liefst $22 bedraagt! We hadden ook de shuttlebus van het hotel kunnen nemen, maar die rijdt maar één keer per uur en op basis van 'first come first serve'. Dat risico wilden we niet nemen en de auto biedt uiteraard meer comfort en flexibiliteit.

Eenmaal aangekomen in het pretpark Universal's Island of Adventure in Orlando Florida trekken we eerst naar Hogsmeade aan het uiteinde van het park. Hier vind je een hele straat vol met gezellige winkeltjes die regelrecht uit een Harry Potter film lijken te komen. Bij Ollivanders kunnen wannabe tovenaars trouwens hun eigen toverstaf kopen, waarmee ze in Hogsmeade kleine kunstjes kunnen vertonen. Maar het hoogtepunt van deze regio is toch wel een levensechte replica van Zweinstein met de attractie Harry Potter and the Forbidden Journey. Ook de rollercoaster Flight of the Hippogriff is zeker een aanrader.


Universal Island of Adventure in Orlando Florida 1


universal island of adventure

Pictures - foto's Universal Island of Adventure in Orlando Florida 1Vervolgens stappen we Jurassic Park binnen, waar we enkele leuke foto's kunnen maken met een 'echte' interactieve raptor, die reageert en anticipeert op al onze bewegingen. Cool! Aangezien we geen zin hebben in een nat pak, laten we Jurassic Park River Adventure en alle andere waterattracties aan ons voorbij gaan. Dit is echt iets voor uitermate zonnige dagen want sommige mensen komen echt wel kletsnat terug aan wal.

Net zoals in alle pretparken betaal je je hier blauw aan eten en drinken; voor een snelle middagsnack ben je al gauw $20 per persoon kwijt. Toch draaien alle eet- en drinkstalletjes op volle toeren en moet je ook hier het nodige geduld uitoefenen om bediend te geraken.

Nadat we onze innerlijke mens hebben versterkt, wandelen we naar Skull Island: Reign of Kong, de nieuwste 4D attractie van Islands of Adventure, waarbij we de strijd tussen King Kong en enkele agressieve dino's van dichtbij kunnen meemaken. Omdat de oorspronkelijke wachttijd 75 minuten bedraagt, opteren we voor de 'single riders lane', waarbij je als 'opvulsel' wordt gebruikt om de attractiewagens helemaal vol te krijgen. Het levert ons een beetje tijdwinst op, maar de rij vordert bijzonder traag. De dolle rit doorheen het prachtige landschap is zeker een aanrader, maar is helaas ook zeer snel voorbij!

Toon Lagoon Land telt enkel twee waterattracties en is vooral gericht op kinderen. Uiteraard is het ook voor volwassenen leuk om door te lopen en fijne plaatjes te schieten.

Marvel Super Hero Island vormt met zijn Incredible Hulk Coaster, Doctor Doom's Fearfall en The Amazing Adventures of Spider-Man dan weer het ultieme plekje voor adrenalinejunkies. Alles gaat hier snel en hoog, zelfs de muziek staat hier harder!

Het kleurrijke Seuss Landing laat je letterlijk zin krijgen in lollies en suikerspinnen, terwijl The Lost Continent je eerder meeneemt naar de Griekse mythologie en het Midden-Oosten. De attracties zijn hier evenwel minder spectaculair en ook vooral op kleine kinderen gericht.

Omstreeks 17.00 hebben we Islands of Adventures tweemaal rondgelopen en leiden onze vermoeide voeten ons naar de Universal Citywalk, die de twee pretparken met elkaar verbindt. We stappen net zoals twee jaar geleden de gezellige patio van Pat O'Brien's binnen en genieten hier van een verfrissende margarita en een groot bord heerlijke nacho's. Universal Citywalk heeft nog veel meer gezellige bars en entertainment te bieden, maar we zijn eerlijk gezegd bekaf van het vele wandelen en beslissen om terug te keren naar ons hotel. Morgen en overmorgen krijgen we gelukkig een nieuwe kans om ons in het uitgaansleven van Orlando te storten!


Universal Island of Adventure in Orlando Florida 2


universal island of adventure

Pictures - foto's Universal Island of Adventure in Orlando Florida 2Zondag 22 april 2018;

Een bezoek aan het pretpark Universal Studios in Orlando FloridaWe beginnen deze bewolkte dag met aanschuiven bij Dunkin' Donuts, waar zowel de zoete als de zoute medemens zijn ontbijtje kan kiezen. Vervolgens rijden we terug richting pretparken, waar we vandaag Universal Studios in Orlando Florida zullen bezoeken.

Aangezien ook hier in het pretpark van Universal Studios in Orlando Florida, The Wizarding World of Harry Potter de grootste publiekslieveling is, opteren we om eerst dit deel van het park Universal Studios te verkennen. De belangrijkste attractie in Diagon Alley is Harry Potter and the Escape from Gringotts, een zeer leuke indoor rollercoaster, die geanimeerd wordt met de nodige 3D-effecten. Het uitzicht van Diagon Alley wordt vooral gedomineerd door de Gringotts Bank, waar een grote vuurspuwende draak op het dak zit. Daarnaast vind je er ook weer gezellige winkeltjes met prachtig gedecoreerde vitrines, waar beginnende tovenaars hun kunstjes kunnen oefenen.

Vervolgens trekken we naar Men in Black, waar we kwaadaardige aliens aan flarden mogen schieten en naar The Simpsons Ride, waar we Bart & co op een doldwaze 4D-rit doorheen Springfield vergezellen.

Na een snelle lunch pikken we Fear Factor Live mee, een show waarin vier vrijwilligers het in een aantal stunts tegen elkaar opnemen. Verder plaatsen ze een glazen bokaal over een toeschouwer zijn hoofd om er vervolgens kakkerlakken, schorpioenen, een slang of een tarantula in te steken. Wat een stalen zenuwen heeft die man; hij geeft geen kik! Tot slot is er ook nog de walgelijke eetproef waarbij drie meisjes zo snel mogelijk een papje moeten opdrinken dat gemaakt is van rotte vis, zure melk en wat maden en sprinkhanen. Jakkes!

Ondertussen zijn de donkere wolken boven ons hoofd in de Universal Studios in Orlando Florida stevig gegroeid en worden we getrakteerd op een stevige, maar gelukkig ook korte regenbui. Wanneer de hemel terug opklaart, wandelen we door het kleurrijke Springfield en Woody Woodpecker's Kidzone naar Hollywood, dat geen echte attracties heeft maar vooral gekenmerkt wordt door fotogelegenheden met o.a. Marilyn Monroe, The Blues Brothers, de familie Simpson, Scoobiedoo, SpongeBob, enz. Een aanrader in deze regio is de Horror Make-Up Show, waarbij de toeschouwers worden ingewijd in de special effect geheimen van enkele horrorfilms. Het is een zeer leuke en interactieve show, waarbij de acteurs enkele verrassingen voor het publiek in petto hebben.

In New York en Production Central van Universal Studios staan vooral 3D- en 4D-attracties op het programma, waarbij we mee worden gezogen in de avonturen van de supergrappige Minions, eigenzinnige Shrek en stoere Transformers. In de gloednieuwe Race through New York starring Jimmy Fallon maken we dan weer een spannende rit doorheen The Big Apple. De indoor roller coaster Revenge of the Mummy is een leuke afsluiter van de dag en liefhebbers van de ultieme kick kunnen hun hartje ophalen in Hollywood Rip Ride Rockit, de enige echte grote outdoor rollercoaster van het park.

Op de City Walk in Orlando Florida laten we ons verleiden door de lekkere margarita's en Mexicaanse gerechten op het menu van Antojitos. De superlekkere guacamole wordt hier vers aan tafel bereid en de drankjes worden geserveerd in mooi gedecoreerde glazen in plaats van smakeloze plastic bekertjes. Daardoor smaakt alles zoveel beter en authentieker. Zeker een aanrader!


Universal Studios in Orlando 1


universal studios

Pictures - foto's Universal Studios in Orlando Florida 1Maandag 23 april 2018:

Een 2e bezoek aan het pretpark Universal Studios in Orlando FloridaVandaag staat opnieuw het pretpark Universal Studios in Orlando Florida op het programma en trekken we voor een bisnummertje naar onze favoriete attracties. We genieten voor een allerlaatste keer van Despicable Me Minion Mayhem, Transformers, Revenge of the Mummy en Harry Potter and the Escape from Gringotts.

Verder hebben we nu ook meer tijd om hier en daar wat straatshows mee te pikken. We volgen o.a. een battle tussen een aantal a capella zangers die strijden om de gunst van het publiek. Top of the bill is evenwel de groep Beat Builders, die een fantastisch percussie optreden geven door enkel materiaal te gebruiken dat je op bouwwerven vindt. Enorm aanstekelijk en entertainend!

Als klap op de vuurpeil mogen we ook de première meemaken van de gloednieuwe attractie Fast & Furious Supercharged, een 4D-simulatie waarbij je middenin een supersnelle en spannende achtervolging zit. Fantastisch! We vinden de rit zo leuk dat we hem zelfs twee keer na elkaar maken. Dankzij de bijhorende Virtual Line Pass kan je hier ook een (gratis) ticketje nemen met daarop een uurspanne wanneer je terug aan de ingang wordt verwacht. Het aanschuiven wordt op die manier aanzienlijk ingekort. Hopelijk introduceren ze dit systeem binnenkort ook bij de andere attracties.

We vonden de margarita's en nacho's met guacamole bij Antojitos gisteren zo lekker, dat we ons hier ook vandaag op het terras nestelen om de dag in het pretpark Universal Studios in Orlando Florida met schoonheid te beëindigen.


Universal Studios in Orlando 2


universal studios

Pictures - foto's Universal Studios in Orlando Florida 2Dinsdag 24 april 2018:

Een 2e bezoek aan het pretpark Universal Island of Adventure in Orlando FloridaOnze allerlaatste dag van de vakantie brengen we opnieuw door in het pretpark Universal's Island of Adventure in Orlando Florida. Aangezien de vermoeidheid van de afgelopen dagen ons parten begint te spelen en onze benen zwaar aanvoelen, doen we het wat rustiger aan en laten we de wachtrijen aan de snelle rollercoasters links liggen. We focussen ons vandaag op de 4D-attracties zoals Harry Potter and the Forbidden Journey, Skull Island: Reign of Kong en The Amazing Adventures of Spider-Man.

Daarnaast pikken we The Eighth Voyage of Sindbad Stunt Show mee, die een pak meer spektakel bevat dan enkele jaren geleden. Verder genieten we deze laatste vakantiedag vooral van de kleurrijke omgeving en de uitgelaten stemming van de bezoekers die kletsnat uit de waterattracties stappen. Gelukkig schijnt de zon uitbundig en is iedereen in een mum van tijd weer droog.


Universal Island of Adventure in Orlando Florida 3


universal island of adventure

Pictures - foto's Universal Island of Adventure in Orlando Florida 3Omstreeks 15.00 is het tijd om het park Universal Island of Adventure te verlaten en pikken we onze bagage op in het hotel. Na een half uurtje rijden, komen we aan in de luchthaven van in Orlando Florida. Aangezien onze vlucht pas om 20.00 vertrekt, hebben we nog ruim de tijd om een hapje te eten. Helaas zijn er weinig aantrekkelijke eetgelegenheden in deze aftandse terminal, dus valt onze keuze noodgedwongen op een all American burger.

De acht uur durende vlucht van Orlando in Florida naar Frankfurt in Duitsland wordt uitgevoerd door Lufthansa. Ook nu valt tussen het entertainment het grote aanbod aan Aziatische films op. Niet echt onze smaak, maar gelukkig ook niet al te erg want we moeten ervoor zorgen dat we tijdens deze nachtvlucht voldoende kunnen slapen.

Na een korte transitperiode in Frankfurt hebben we nog een vluchtje naar Amsterdam (schiphol in Nederland) op het programma staan. Nadat we snel onze bagage van de band hebben geplukt, moeten we zeker nog een half uur wachten op de transferbus naar Ibis Budget hotel, waar we onze auto geparkeerd hebben. We balen als een stekker want we zijn moe en willen zo snel mogelijk thuis geraken! Gelukkig zijn er onderweg geen al te grote files en komen we na twee uur rijden omstreeks 17.00 in Antwerpen aan.


Like en deel het reisverhaal met foto's van Florida in de USA en duiken in Jupiter met je vrienden op Facebook

Nuttige informatie over Florida in de USA:Medische informatie over Florida in de USA


inentingDecompressiekamer - Hyperbaric chamber en noodnummers - emergency contacts in Florida in de USA:


Decompressiekamer Hyperbaric Chamber:

Noodnummers:
Het klimaat in Florida de USA:
Het tijdsverschil in Florida de USA t.o.v. België:
Taal gebruik:
Elektriciteit:
Fooien:
Veiligheid:
Kledij:
Verkeer:
Lees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne voor meer advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne