www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website reisverhalen (en duiken in Antwerpen - Deurne)


pictures fotos reizen

pictures - foto's ciytrip Lissabon - Portugal

onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Lisabon - Portugal met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage adc diving antwerpen deurne activiteiten waar leren duiken antwerpen deurne kalender duiken meteo duiken goes zeeland oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren duiken antwerpen deurne pictures duiken reizen duikdocumenten links duiken contact leren duiken antwerpen deurne


Reisverhalen, reizen een citytrip naar Lissabon in Portugal het kasteel Castelo de Sao Jorge


Het kasteel Castelo de Sao Jorge staat op de hoogste heuveltop van lissabon. het is om er te voet naartoe te gaan, een echte kuitenbreker!

In de voormiddag zijn er al redelijk wat toeristen aanwezig, maar gelukkig geen echte massa. Een inkomticket kost (7,50 EUR) en wandel je eerst de hele omwalling af, die schitterende uitzichten geeft op de Taag en de oude binnenstad van Lissabon. Er staan gelukkig heel wat bomen zodat je niet continu in de blakende zon moet lopen.

Nadien begeef je je naar het meer centrale deel van het kasteel Castelo de Sao Jorge met zijn binnenpleintjes en tien torens die naar hartenlust beklommen kunnen worden. Elke toren in het kasteel Castelo de Sao Jorge geeft telkens een ander uitzicht over de stad, waardoor je toch wel een tijd bezig bent om heel het gebied te verkennen.

Na een volledige rondwandeling in het kasteel Castelo de Sao Jorge, te vertrekken vanaf 's morgens, is al ver na het middaguur, vooraleer je op het gezellige kasteelterrasje kunt neerploffen voor een verkoelend drankje. Ondertussen krijgen je gezelschap van diverse pauwen die hoog in de omringende bomen vertoeven of rustig met hun kroost voorbij wandelen. Iets verderop kan je (tegen betaling van 6 EUR) ook nog een foto laten maken met een kerkuil of torenvalk op je schouder of hand.

Het kasteel Castelo de Sao Jorge is één van de bekendste toeristische attracties van Lissabon. De fundamenten van het kasteel Castelo de Sao Jorge stammen al uit de 6e eeuw voor Christus. In 1147 werd het kasteel tijdens de belegering van Lissabon op de Moren veroverd. het was pas rond de 14e eeuw dat het kasteel zijn naam kreeg die het nu heeft. De naam van het kasteel heeft zijn afkomst gekregen van zijn heer Sint-Joris (die meestal met een draak wordt afgebeeld). De omwalling van het kasteel Castelo de Sao Jorge heeft ooit een lengte van 5400 meter en 77 torens gekend, waarvan er door de geschiedenis heen, nog maar enkele stukken van zijn overgebleven. het is een aanrader om dit kasteel te bezoeken.

citytrip lissabon portugal Castelo de Sao Jorge

citytrip lissabon portugal Castelo de Sao Jorge

citytrip lissabon portugal Castelo de Sao Jorge

citytrip lissabon portugal Castelo de Sao Jorge

citytrip lissabon portugal Castelo de Sao JorgeGa terug naar de hoofdpagina van Lissabon in PortugalLees ook het reisverslag van de city trip naar Lissabon - PortugalPictures - foto's citytrip reizen naar Lissabon in Portugalfoto's pictures reizen;foto's pictures reizen;


Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal


Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 1

Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 2

Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 3

Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 4Lees ook het reisverslag, reizen naar de Azoren - Portugal, van de eilanden Pico en Faial, met vele pictures - foto's van het duiken en landschapLees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne