www.adcdiving.be © Dirk Wuyts
Voeg deze pagina toe aan je Favorieten

Welkom op onze website reisverhalen (en duiken in Antwerpen - Deurne)


pictures fotos reizen

pictures - foto's ciytrip Lissabon - Portugal

onderwaterleven duiken reizen
Like en deel het reisverhaal met foto's van Lisabon - Portugal met je vrienden op Facebook

banner adc diving leren duiken antwerpen deurne
homepage adc diving antwerpen deurne activiteiten waar leren duiken antwerpen deurne kalender duiken meteo duiken goes zeeland oosterschelde duikplaatsen
duiktesten leren duiken antwerpen deurne pictures duiken reizen duikdocumenten links duiken contact leren duiken antwerpen deurne


Reisverhalen, reizen een citytrip naar Lissabon in Portugal de Gloria kabeltram


vlakbij de grote Avenida da Liberdade in Lissabon is er om de hoogte te overbruggen een leuk antieke kabeltrammetje Gloria. De kabeltram Gloria rijdt van Bairro Alto naar het hoger gelegen wijk de Restauradores. De weg dat de kabeltram Gloria rijdt, is zeer stijl omhoog of omlaag. het is een unieke belevenis om het trammetje Gloria te zien rijden, zeker om er eens in te zitten of zelf mee te rijden.

Wie de hoogte van Bairro Alto naar de Restauradores te voet wil overbruggen, mag op een goede inspanning rekenen. De weg die het Gloria trammetje aflegt, is met graffiti op meerdere plaatsen bespoten. Dit geeft een unieke sfeer.

Beneden recht over aan de eindhalte van het Gloria trammetje is het hard Rock cafe, wat ook altijd leuk is voor een afsluiter.

In Lissabon rijden er 3 kabeltrams namelijk de Ascensor da Bica, de Ascensor da Gloria en de Ascensor da Lavra

Een kabeltram is een tram die op de sporen wordt voortgetrokken door een kabellus. de kabellus draait rond 2 punten en wordt door een centrale motor aangedreven ipv op eigen kracht te bewegen. Meestal worden kabeltrams enkel gebruikt voor rechte stijle stukken. Kabeltrams hebben een eigen remsysteem en een veiligheidsremsysteem, voor ingeval de kabel zou breken. Kabeltrams zijn beperkt en minder geschikt als er bochten moet worden gepasseerd. Bochten veroorzaken veel spanning in het mechanisme en zal je meestal enkel op rechte stukken tegenkomen. Een kabeltram is in essentie een soort lift dat hoogtes overbrucht.

citytrip lissabon portugal gloria tram

citytrip lissabon portugal graffiti

citytrip lissabon portugal graffiti

citytrip lissabon portugal hard rock cafe

citytrip lissabon portugal hard rock cafeGa terug naar de hoofdpagina van Lissabon in PortugalLees ook het reisverslag van de city trip naar Lissabon - PortugalPictures - foto's citytrip reizen naar Lissabon in Portugalfoto's pictures reizen;foto's pictures reizen;


Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal


Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 1

Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 2

Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 3

Pictures - foto's citytrip naar Lissabon - Portugal deel 4Lees ook het reisverslag, reizen naar de Azoren - Portugal, van de eilanden Pico en Faial, met vele pictures - foto's van het duiken en landschapLees ook de andere duikreisverslagen en bekijk daarvan ook de vele pictures - foto's van de duiken en het landschap, van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne

Voor meer informatie over leren duiken scuba diving, bekijk de pagina leren duiken van ADC Scuba Diving Antwerpen - Deurne.

Nog vragen over leren duiken? Dan mag je altijd contact opnemen met ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne om advies.

Ga terug naar de homepagina van ADC Scuba Diving duiken Antwerpen - Deurne


banner adc diving leren duiken antwerpen deurne